Spoorboekje: do-or-die voor Messi en Van Marwijk

26 juni 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 26 juni.

Nieuws

Vervolg over de nieuws rondom Nouri

Ajax heeft na een eerste persverklaring over Abdelhak Nouri nóg een aanvullend statement gegeven. Omdat er veel vragen waren over de reden om een third opinion aan te vragen, wil de club daar duidelijkheid graag over geven. Dat is gebeurd, al was de familie niet blij met het nieuws. Komt er vandaag meer duidelijkheid over deze trieste, langlopende kwestie.

Wedstrijden

Australië – Peru (16.00 uur)

Voor het Australië van Bert van Marwijk telt vanmiddag maar één ding: een zege op Peru. Winnen de Australiërs, dan hebben zij een reële kans om zich te kwalificeren voor de laatste zestien op het WK. Het team van Van Marwijk is wel compleet afhankelijk van het resultaat van de andere wedstrijd in Groep C: Denemarken tegen Frankrijk. Eindigt dat duel in een gelijkspel of winnen de Denen, dan houdt het WK voor Australië vandaag op.

Denemarken – Frankrijk (16:00 uur)

Bert van Marwijk hoopt dus dat de Fransen hun sportieve plicht zullen vervullen tegen de Denen, die aan een gelijkspel genoeg hebben om een ticket voor de achtste finales te veroveren. Frankrijk heeft ondanks twee overwinningen nog niet weten te overtuigen op het WK en zal het duel met Denemarken willen gebruiken om in het toernooi te groeien. De Fransen kunnen sowieso niet té rustig aan doen, want bij een nederlaag pakt Denemarken de koppositie.

IJsland – Kroatië (20.00 uur)

Nog bijna niets is beslist in Groep D, al weet Kroatië wel zeker dat het doorgaat naar de laatste zestien. De Kroaten overtuigden in de eerste wedstrijd tegen Nigeria (2-0) nog niet helemaal, maar lieten tegen Argentinië (3-0) zien een tegenstander te zijn waar elk land rekening mee moet houden. IJsland veroverde in twee wedstrijden één punt en heeft slechts een kleine kans om door te gaan. Om een kans te maken om bij de laatste twee te eindigen, zullen de IJslanders hoe dan ook moeten stunten tegen Kroatië.

Nigeria – Argentinië (20.00 uur)

Eén punt uit twee wedstrijden, maar Argentinië heeft nog steeds uitzicht op kwalificering voor de achtste finale van het toernooi. Dan moeten de Argentijnen vanavond tegen Nigeria wel veel beter voor de dag komen dan tegen Kroatië. Lukt het Lionel Messi tegen de Nigerianen wél om zijn team op sleeptouw te nemen? De druk is enorm voor de Argentijnse superster en zijn teamgenoten. Kunnen de Zuid-Amerikanen hun toernooi nog redden?

Voetbal op TV

16.00 uur: Denemarken - Frankrijk, NPO1/NPO 3, live verslag van het WK-duel

16.00 uur: Australië - Peru, NPO1/NPO 3, live verslag van het WK-duel

20.00 uur: Nigeria - Argentinië, NPO1/NPO 3, live verslag van het WK-duel

20.00 uur: IJsland - Kroatië, NPO1/NPO3, live verslag van het WK-duel

21.45 uur: WK Talk, FOX Sports 1, talkshow over het WK

21.50 uur: VI Oranje blijft thuis, RTL 4, talkshow over het WK

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen