Zoon Van Hooijdonk tekent bij NAC Breda eerst profcontract

25 juni 2018, 13:41

Sydney van Hooijdonk treedt in de voetsporen van zijn vader, Pierre van Hooijdonk. De achttienjarige aanvaller heeft maandag bij NAC Breda zijn eerste profcontract getekend. De club uit Noord-Brabant heeft Van Hooijdonk tot de zomer van 2021 vastgelegd.

Twee jaar geleden haalde de jeugdopleiding van NAC Breda de aanvaller weg bij amateurvereniging v.v. Beek. "Het is vandaag een mooie dag voor mij. Ik ben blij dat ik mijn eerste profcontract hier bij NAC heb mogen tekenen. De afgelopen twee seizoenen is het erg hard gegaan. Ik heb dag in dag uit mijn best gedaan om mezelf te ontwikkelen en daarom voelt dit nu als een beloning", aldus Van Hooijdonk op de website van NAC.

Van Hooijdonk senior speelde tussen 1991 en 1995 bij de Parel van het Zuiden. Sydney gaat zijn vader dus achterna. "Sydney heeft het afgelopen seizoen bij Onder 19 laten zien dat hij een talentvolle voetballer is die veel in zijn mars heeft", vertelt technisch directeur Hans Smulders. "Een reden voor ons om hem vast te leggen en in de komende jaargangen samen zijn kwaliteiten verder te ontplooien. Het is de bedoeling dat hij op termijn uitgroeit tot een volwaardig basissspeler van NAC Breda."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen