AZ rekent op vertrek Weghorst en wil vijf nieuwe spelers

25 juni 2018, 08:24   Bijgewerkt: 25 juni 2018, 14:39

AZ is druk bezig om de selectie voor het nieuwe seizoen vorm te geven. Sterkhouders Alireza Jahanbakhsh en Wout Weghorst staan op het punt de club te verlaten en zes anderen mogen uitkijken naar een nieuwe club. Tegenover het vertrek van de spelers moet de komst van in elk geval vijf nieuwelingen staan.

Eén van de posities waar AZ zich wil versterken is de spitspositie. Weghorst staat in de belangstelling van Duitse clubs en lijkt op weg naar de uitgang in Alkmaar. "We zijn wel bezig met een vervanger van Wout", geeft directeur voetbalzaken Max Huiberts aan tegenover De Telegraaf. "Dat zal iemand worden van wie we denken dat we hem nog beter kunnen maken, zoals Weghorst en Vincent Janssen. Je hoeft in principe geen gearriveerde naam te verwachten."

AZ wil naast een nieuwe spits ook een vervanger voor Jahanbakhsh aantrekken. Een centrumverdediger, rechtsback, middenvelder staan ook op het wensenlijstje. Die middenvelder lijkt Marko Vejinovic te worden. De Feyenoord-middenvelder speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis bij AZ, maar miste door een kruisbandblessure een groot deel van het seizoen. "Aangezien we waarschijnlijk een druk programma krijgen, met hopelijk zo lang mogelijk Europees voetbal, hebben we nog een middenvelder met toegevoegde waarde nodig", aldus Huiberts.

Voor Fred Friday, Iliass Bel Hassani, Ben Rienstra, Rens van Eijden, Dabney dos Santos en Jop van der Linden lijkt een einde te komen aan het AZ-tijdperk. "Je kunt ervan uitgaan dat die jongens elders hun speeltijd gaan zoeken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen