Schöne hoopvol: "Het zou wel eens heel leuk kunnen worden"

25 juni 2018, 08:02

Met vier punten uit twee wedstrijden is Denemarken het WK goed begonnen. De Denen hebben dinsdag aan een gelijkspel tegen Frankrijk genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales. Zelfs al verliest Denemarken de wedstrijd, dan heeft het land nog een aardige kans om als tweede in de groep te eindigen, weet ook Lasse Schöne.

Het liefst had Schöne het duel met Australië (1-1) gewonnen. "Dan waren we al door geweest, maar vier punten uit de eerste twee wedstrijden bieden perspectief. We gaan voor de laatste wedstrijden niet zitten hopen op Peru en willen gewoon zelf winnen van Frankrijk", aldus de Deense Ajacied in De Telegraaf. "Het eerste doel is het doorgaan vanuit de poule en dan kijken we verder. We hebben kwaliteit zat. Je weet het nooit. Het kan gek lopen. Het zou wel eens heel leuk kunnen worden."

Schöne zegt zich op het WK te focussen en wil nog niet te veel nadenken over het nieuwe seizoen met Ajax. Trainer Erik ten Hag gaf onlangs aan dat hij de WK-gangers wil inzetten in de duels in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. "Hij wil natuurlijk iedereen er graag bij hebben. En als het om de Champions League-play-off gaat, dan wil ik er ook graag bij zijn. Maar als voetballer moet je natuurlijk ook een rustmoment hebben."

De middenvelder, die door een blessure van William Kvist plots een basisplek heeft op het WK, zegt dat het toernooi in Rusland het seizoen extra lang maakt. "Niet alleen de benen hebben rust nodig, maar ook mentaal is rust noodzakelijk. Dan moeten we maar ergens anders een paar weken vrij krijgen. Je kunt niet non-stop doorgaan van het ene seizoen in het andere. Dat gaat niet. Dan breek je op een gegeven moment."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen