'Symbool' Falcao droomde als kind van een doelpunt op WK

25 juni 2018, 00:03

Voor Radamel Falcao kreeg de overwinning op Polen zondagavond extra glans omdat hij zijn eerste WK-doelpunt ooit maakte. In 2014 was hij vanwege een zware blessure afwezig, in 2010 had Colombia zich niet gekwalificeerd voor het eindtoernooi. "Van dit doelpunt heb ik gedroomd sinds ik een kind was", sprak de blije aanvaller.

Dat vertelde hij tegenover de Colombiaanse televisie. Sowieso was de routinier (32) erg te spreken over de 0-3 overwinning van zijn ploeg op Polen. "We hebben op een geweldige manier onze rug gerecht en laten zien waartoe we in staat zijn", vond de spits.

Ook trainer José Pekerman was tijdens de persconferentie na het duel vol lof over zijn aanvalsleider. "Dat hij scoorde heeft voor de grootste blijdschap gezorgd dat we hebben bereikt vandaag", glimlachte de coach.

"Radamel is een symbool van het nationale team en een symbool voor het voetbal in Colombia. Je hoopt dat hij kan scoren op een WK en fit blijft, zoals hij vandaag was. Wij willen hem als één team helpen, zodat hij zijn talent kan laten zien. Dat hij heeft gescoord was niet alleen belangrijk voor dit duel, ook voor de komende wedstrijden op het WK", voorspelde Pekerman.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen