Labyad wil als linksbuiten toegevoegde waarde te zijn voor Ajax

24 juni 2018, 22:50

Zakaria Labyad stond tijdens de allereerste oefenwedstrijd van Ajax als linksbuiten opgesteld. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder denkt ook op die positie een goede indruk te kunnen maken in Amsterdam. "Zeker met de opkomende backs, kan ik dan in mijn kracht komen."

Dat vertelde hij tegenover Voetbal International. Hoewel hij bij Utrecht vaak op het middenveld speelde, voelt Labyad zich ook vertrouwd links voorin. "Daar stond ik op de trainingen ook regelmatig, maar ook op andere posities. Ik sta daar waar ik het team sterker kan maken. Dan is het een voordeel dat Ajax aanvallend speelt: met opkomende backs kan ik in mijn krachten komen."

Met Hakim Ziyech - nog altijd in de Ajax-selectie - en Dusan Tadic die zeer vermoedelijk overstapt naar Amsterdam is de concurrentie op het middenveld hevig. "Leuk toch. Dusan kan ook op verschillende posities", glimlachte Labyad, die er overigens van overtuigd is dat Ajax helemaal fit is tijdens de eerste officiële duels van het seizoen. In de voorronde van de Champions League dus. "Dat heeft Erik ten Hag bij Utrecht ook bewezen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen