Zweedse selectie en Durmaz nemen afstand van racisme

24 juni 2018, 20:20   Bijgewerkt: 26 juni 2018, 16:34

Jimmy Durmaz kreeg zaterdagavond na het duel met Duitsland een deel van zijn thuisland over zich heen, nadat de middenvelder zeer ongelukkig inviel bij Zweden en in de slotminuut een vrije trap bijzonder onhandig weggaf. Daardoor verloren de Zweden alsnog. De voetballer van Toulouse FC kreeg door die actie racistische bedreigingen en zelfs doodsverwensingen. De Zweedse selectie nam met een statement afstand van die ridicule ontwikkeling.

"Als profvoetballer op het hoogset niveau, moet ik omgaan met kritiek. Maar dat ik zelfmoordterrorist wordt genoemd of dat ik - of mijn kinderen - zelfs doodsbedreigingen krijgen, is onacceptabel", vond hij. Durmaz is weliswaar geboren in Zweden, maar heeft ook Aramees bloed. Ook dat laatste werd hem niet in dank afgenomen door enkele 'aanhangers' van de nationale ploeg van Zweden.

"Maar ik ben een Zweed. Ik draag dit shirt met veel trots", verzekerde Durmaz, die al ruim veertig interlands speelde. Toch wilde hij ook de Zweedse fans bedanken die hem wel steunen. "Ik bedank al mijn geweldige Zweedse vrienden die mij wel blijven steunen. We zijn een verenigd Zweden en dat zal ik door racisten nooit kapot laten maken." Vervolgens nam de hele selectie en ook bondscoach Janne Andersson het voor hem op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen