Olde Riekerink wil creativiteit van zijn spelers niet inperken

23 juni 2018, 09:42

Het tijdperk van Jan Olde Riekerink als trainer van sc Heerenveen is begonnen. De 55-jarige coach leidt zaterdag zijn eerste training in Friesland, maar de afgelopen weken bereidde hij zich al voor op de trainersklus. Olde Riekerink heeft al de nodige ervaring in het trainersvak, maar gaat nu pas voor de eerste keer in de Eredivisie aan de slag.

Olde Riekerink was de afgelopen jaren werkzaam in landen als Portugal, Oekraïne, China en Turkije. "Ik was natuurlijk een tijd van de radar in Nederland, dus ik kan me best voorstellen dat mensen denken: hoe komt Heerenveen nu bij Olde Riekerink terecht? Ik heb geen doorsnee loopbaan", vertelt Olde Riekerink aan de Leeuwarder Courant. "Misschien had ik me bewuster moeten zijn van de stappen die ik heb gezet. Aan de andere kant: ik heb altijd gedaan waar ik plezier in had. Ik vind het ontzettend leuk om te trainen en met een groep te werken. Dan raak ik gepassioneerd."

Als trainer van Heerenveen gaat Olde Riekerink zijn spelers kaders aangeven. "Er moet houvast zijn. Dat betekent niet ze in de nabespreking niet mogen zeggen wat ze vinden, of dat ik alles ga controleren. Want hoe meer je controleert, hoe meer je de creativiteit inperkt. Ik wil graag autonome mensen creëren. Het is net als in een auto: de regels zijn duidelijk, maar je moet zelf sturen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen