Brands snapt PSV: "Ik zou Van Bommel ook doorschuiven"

23 juni 2018, 08:42

Voor Marcel Brands komt de aanstelling van Mark van Bommel als nieuwe hoofdtrainer van PSV niet uit de lucht vallen. De technisch manager van Everton begrijpt de keuze van de landskampioen volledig en ziet Van Bommels opvolger zelfs al in Eindhoven rondlopen: Ruud van Nistelrooij.

Brands, die onlangs van PSV naar Everton verkaste, stelde twee jaar geleden een stappenplan op voor de nieuwe hoofdtrainer van de club uit Eindhoven. "Hij was al bezig binnen PSV, maar was ook nog zoekende. Mijn advies was: ga een vast elftal trainen. Dat blijft de beste leerschool", vertelt Brands aan het Algemeen Dagblad. "De A1 is met Mark nu landskampioen. Dat Phillip Cocu weg zou gaan, bleek pas na mijn vertrek per 1 juni. Maar als ik nog bij PSV zat, zou ik nu ook Van Bommel doorschuiven. Hij is er klaar voor."

Dat Van Bommel de naar Fenerbahçe vertrokken Cocu opvolgt, vindt Brands mooi. "Eerst Cocu, nu Van Bommel. En misschien is Ruud van Nistelrooij straks de volgende in het rijtje hoofdtrainers van PSV. Ook Ruud was eerst zoekende, maar heeft de kwaliteiten en wil nu binnen PSV ook vol voor zijn ontwikkeling als trainer gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen