Gisteren gemist: veel Eredivisie-transfers en Cocu weg bij PSV

23 juni 2018, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl tijdens het WK al het overige belangrijke nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 22 juni.

Officieel: Van Bommel volgt vertrekkende Cocu op bij PSV

Mark van Bommel volgt Phillip Cocu op als hoofdtrainer van PSV. De landskampioen heeft dat vrijdagochtend wereldkundig gemaakt. Van Bommel tekent voor drie seizoenen. PSV bevestigt tevens dat Cocu zijn loopbaan voortzet in Turkije bij Fenerbahçe.

Vele Eredivisie-transfers rondgemaakt

Er was opvallend veel transfernieuws deze vrijdag: Kluivert vertrok officieel naar AS Roma, Vitesse [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334573/vitesse-haalt-met-clark-oude-bekende-van-slutskiy-binnen/,_blank,hengelde] Max Clark binnen, Yoëll van Nieff [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334578/heracles-almelo-versterkt-zich-met-transfervrije-van-nieff/,_blank,vertrok] naar Heracles Almelo, Mike van Duinen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334565/transfersoap-ten-einde-van-duinen-officieel-naar-pec-zwolle/,_blank,alsnog] naar PEC Zwolle, ADO Den Haag rondde de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334569/officieel-ado-den-haag-trekt-chinese-spits-zhang-aan/,_blank,komst] van Yuring Zhang af, FC Utrecht liet Robin van der Meer naar Excelsior [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334552/fc-utrecht-gunt-van-der-meer-transfer-naar-excelsior/,_blank,gaan] en Fortuna Sittard [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334562/fortuna-sittard-versterkt-zich-met-middenvelder-el-messaoudi/,_blank,presenteerde] Achmed El Messaoudi.

Jupiler League-overgangen in kannen en kruiken

Ook op het tweede niveau van Nederland ging er wat rond. Helmond Sport huurt Bart Meijers, Royston Drenthe [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/334551/drenthe-traint-in-de-voorbereiding-mee-bij-sparta/,_blank,dook op ]bij Sparta Rotterdam en Twente heeft getracht net gepresenteerde Xandro Schenk bij Sparta weg te halen. Hij wil onder zijn contract uit op Het Kasteel omdat de Tukkers hem een betere aanbieding hebben gedaan.

AZ stelt Jansen aan als tweede assistent van Van den Brom

AZ heeft met Pascal Jansen een tweede assistent voor John van den Brom gevonden. Jansen was het afgelopen jaar Hoofd Jeugdopleiding bij PSV, maar kwam tot de conclusie dat hij liever op het veld wilde staan. Bij AZ heeft hij een contract tot medio 2021 getekend.

Real Madrid slaat toe en legt negentienjarige keeper Lunin vast

Real Madrid heeft zich definitief versterkt met Andriey Lunin. De negentienjarige doelman wordt overgenomen van Zorya Loehansk en tekent een contract voor maar liefst zes seizoenen. Dat staat op de officiële kanalen van De Koninklijke. Daarmee is Lunin al de tweede tiener die wordt vastgelegd. Eerder tekende het Braziliaanse supertalent Rodrygo (17) al een contract bij Real: hij komt in 2019 over voor veertig miljoen euro van Santos.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen