Kroatië gaat spelers sparen in laatste groepsduel, Nigeria niet blij

22 juni 2018, 22:37

Kroatië gaat het nodige veranderen voor het laatste poule-duel met IJsland. Bondscoach Zlatko Dalic gaat alle spelers met een gele kaart op zak sparen voor de achtste finales. Dat zijn onder anderen Ivan Rakitic, Mario Mandzukic, Sime Vrsaljko en Ante Rebic. En dat is slecht nieuws voor Nigeria en Argentinië: zij hebben baat bij een verlies van IJsland.

"Ik wil graag eerste worden, maar we moeten ook oppassen met schorsingen. Ik ga het elftal wijzigen: de spelers met geel zullen niet starten. Dat risico is simpelweg te groot", legde Dalic zijn keuze uit tijdens de persconferentie. Overigens kan Kroatië als nummer één al bijna niet meer worden achterhaald: zij hebben zes punten, Nigeria drie en de Argentijnen en IJsland beide één. Bovendien is het doelsaldo van Kroatië het beste.

In het Nigeriaanse kamp werd bovenstaand nieuws overigens niet met vreugde ontvangen. Aanvoerder John Obi Mikel gaf aan het een slecht idee te vinden. "Je moet je beste ploeg opstellen professioneel zijn. Op dit niveau kun je je spelers niet sparen", vond de captain, nadat zijn ploeg met 2-0 van IJsland had gewonnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen