Zwitserland zorgt voor spanning in poule met late zege op Servië

22 juni 2018, 21:56

Servië heeft vrijdagavond met de door Ajax begeerde Dusan Tadic in de basis de deksel op de neus gekregen. Dankzij een assist van Tadic, die naar verluidt eerdaags zijn handtekening zal zetten bij de Amsterdamse club, greep Servië nog de voorsprong, maar Ganit Xhaka en Xherdan Shaqiri draaien het finaal om: 2-1. Brazilië (vier punten) en Servië (drie punten) treffen elkaar in de laatste ronde van Groep E, terwijl Zwitserland (vier punten) het al uitgeschakelde Costa Rica treft.

Noem de naam Tadic en de harten van voetbalfans in Groningen en Enschede gaan harder kloppen. De Serviër maakte in de periode 2010-14 furore in de Eredivisie, eerst in het noorden en later in het oosten van het land. Met zijn begaafde techniek en grote werklust werd hij bij zowel FC Groningen als FC Twente een publiekslieveling. Na de vier met veel goals en assists gevulde jaren in Nederland nam Ronald Koeman de vleugelspeler mee naar Engeland. Ook bij Southampton groeide de linkspoot uit tot dragende kracht, net als bij de Servische nationale ploeg. Het was dan ook geen verrassing dat Tadic ook in de wedstrijd tegen Zwitserland in de basis begon.

Tadic baarde opzien door elke corner en vrije trap op prachtige wijze voor te slingeren, maar Mitrovic en de andere Serviërs lukte het niet om nogmaals raak te koppen. In de eerste helft kwam Tadic nog dichtbij de 2-0 via een spectaculaire volley, maar ook hij kon er niks aan doen dat de 1-1 zou vallen. Nadat een schot van Xherdan Shaqiri werd geblokt, kwam de bal in de 52ste minuut voor de voeten van Granit Xhaka. De Arsenal-middenvelder aarzelde geen seconde en schoot van een meter of twintig snoeihard raak. De zeer getergde Shaqiri schoot enkele minuten later bijna Zwitserland op een voorsprong, maar krulde de bal op prachtige wijze op de kruising.

De opstellingen en beoordelingen*

Servië: Vladimir Stojkovic 6; Branislav Ivanovic 5.5, Nikola Milenkovic 6, Dusko Tosic 5.5, Aleksandar Kolarov 6; DusanTadic 7, Luka Milivojevic 6 (81. Nemanja Radonjic -), Sergej Milinkovic-Savic 6.5, Nemanja Matic 7, Filip Kostic 5.5 (64. Adem Ljajic 6); Aleksandar Mitrovic 7

Zwitserland: Yann Sommer 6; Stephan Lichtsteiner 6, Fabian Schär 5.5, Manuel Akanji 6.5, Ricardo Rodríguez 6; Xherdan Shaqiri 8, Valon Behrami 6.5, Blerim Dzemaili 5.5 (73. Breel Embolo -), Granit Xhaka 6.5, Steven Zuber 5 (90. Josip Drmic -); Haris Seferovic 4.5 (46. Mario Gavranovic 5.5)

Man of the match: Xherdan Shaqiri

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen