Spoorboekje: België in actie, Transferweekje en oefenduel Ajax

23 juni 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 23 juni.

Nieuws

Transfernieuws bij Ajax

Tijdens het eerste oefenduel onder Erik ten Hag deze transferzomer worden ongetwijfeld de transfers besproken. Wie blijven er en vertrekken? Dusan Tadic sprak na het WK-duel met Zwitersland nog dat er niets getekend was: komt daar snel verandering in? Eerder al werden enkele transfers tijdens het WK in Rusland nog voltooid, dat hoeft dus niet per se een belemmering te zijn. 

Specials

Transferweekje

Hoewel de transfermarkt officieel nog niet open is en het WK in volle gang is, worden nieuwe deals voor het komende seizoen al beklonken. Ook draait de geruchtenmachine op volle toeren. Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

Wedstrijden

België - Tunesië (14.00 uur)

Hoewel België met ruime cijfers won van Panama, hield het allemaal niet over bij de Zuiderburen. Tegen Tunesië wordt er meer verwacht en is er wellicht ook wel meer nodig. Die ploeg kwam tegen Engeland namelijk alleraardigst voor de dag met prima positiespel. Kunnen ze het de Belgen echt lastig maken of geraken zij dan wel op tijd in vorm om overtuigend af te rekenen met België?

VVSB - Ajax (15.00 uur)

Terwijl het wereldkampioenschap in volle gang is, speelt Ajax alweer de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. In aanloop naar de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz is Erik ten Hag in volle gang om te werken aan zijn elftal. Niet zozeer de sportieve prestaties tegen VVSB, maar vooral de spelers die komen en gaan zullen zaterdag het onderwerp van gesprek zijn. Komen er nog nieuwtjes?

Duitsland - Zweden (20.00 uur)

Na de ramp tegen Mexico moet Duitsland zich tegen Zweden oprichten. Omdat de Scandiviërs wonnen van Zuid-Korea is voor Joachim Löw écht een goed resultaat nodig tegen Zweden. Mocht er onverhoopt weer worden verloren, dan kan het WK er na vandaag al opzitten voor Die Mannschaft. Daar heeft ongetwijfeld helemaal niemand rekening meegehouden en dus wordt er een zege verwacht in Sotsji.

Voetbal op tv

13.50 uur: België - Tunesië, NPO 1, live verslag van WK-duel

16.50 uur: Zuid-Korea - Mexico, NPO 1, live verslag van WK-duel

19.50 uur: Duitsland - Zweden, NPO 1, live verslag van WK-duel

21.45 uur: WK Talk, FOX Sports 1, talkshow over het WK

21.50 uur: VI Oranje blijft thuis, RTL 4, talkshow over het WK

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen