Twente tracht net gepresenteerde Schenk bij Sparta weg te halen

Twente tracht net gepresenteerde Schenk bij Sparta weg te halen

22 juni 2018 – FC Twente heeft zich de woede op hals gehaald van Sparta. De Rotterdammers presenteerden donderdag Xandro Schenk, die nu onder zijn contract uit wil komen omdat Twente hem een betere aanbieding heeft gedaan. "Zijn kop is gek gemaakt door FC Twente", zegt technisch manager Henk van Stee.

"Wij hebben gisteren alle puntjes op de i gezet met betrekking tot zijn contract, iedereen was blij, die jongen zelf ook, totdat FC Twente belde met Xandro's vader en hem een aanbieding deed die veel hoger is dan onze aanbieding", vertelt Van Stee aan RTV Rijnmond, dat ook contact opnam met Twente. In een reactie zeggen de Tukkers dat zij geen partij zijn in deze kwestie.

Van Stee: "Wij hebben gebeld met FC Twente en gevraagd waar ze mee bezig zijn, dit kunnen ze niet maken. Ze hebben achter de rug van de agenten van Schenk zijn vader benaderd." Sparta had donderdag kort contact, maar is het daarna stil gebleven. "Twente laat niets meer van zich horen. Volgens Evert Bleuming (hoofdscout van FC Twente. red.) heeft Schenk niets getekend", aldus Van Stee.

Die lezing klopt, maar er is wel een schriftelijke bevestiging van de zaakwaarnemer van Schenk. "Ik heb heel erg boos op FC Twente en ook een beetje teleurgesteld in Schenk. Zij hebben hem gek gemaakt, aan de andere kant vind ik ook dat ie kloten moet hebben. Ik hoop dat hij tot bezinning komt in de komende dagen. Wij kunnen er nu een arbitragezaak van maken. Dan ga ik er voor 99 procent vanuit dat wij in het gelijk worden gesteld."

Teven is Van Stee verbaasd door de aanbieding die Twente Schenk deed. "Gezien hun financiële positie, ik begrijp niet dat ze dergelijke salarissen kunnen betalen die wij niet kunnen betalen. FC Twente komt al jaren niet zo netjes in het nieuws, dit bevestigt dat alleen maar."

gerelateerd