Verbaasde Erwin Koeman complimenteert Ajax met Tadic

22 juni 2018, 08:55   Bijgewerkt: 22 juni 2018, 12:12

Het verbaast Erwin Koeman dat Dusan Tadic (29) terugkeert naar de Eredivisie. Maar dat Ajax erin slaagt om de Serviër naar Amsterdam te halen, vindt hij knap. Koeman kent Tadic vanuit zijn tijd bij Southampton, waar hij assistent was van broer Ronald.

Tadic verlengde tussentijds zijn contract bij Southampton, en normaal gesproken heeft hij in de Premier League ook een beter salaris. "Misschien heeft de keuze voor Nederland ook met zijn gezinnetje te maken, want ik weet dat hij het in Groningen en Enschede altijd uitstekend naar zijn zin heeft gehad. En bij Ajax kan hij om de prijzen spelen", zegt Koeman in De Telegraaf.

Vier seizoenen speelde Tadic in het voetbalwalhalla van Europa. Met The Saints eindigde hij als zesde, zevende, achtste, maar was de zeventiende plaats van afgelopen seizoen wel een teleurstelling. "Het is voor Ajax een topaankoop. Voor het Nederlandse voetbal is het geweldig dat zo'n jongen in de Eredivisie komt spelen. Als dat een club lukt, is dat een compliment waard."

De transfer is nog niet officieel beklonken. Donderdag kwam De Telegraaf met de primeur dat Tadic onderweg is naar Ajax en hij met een transfersom van ruim 17 miljoen euro de duurste speler uit de Amsterdamse clubgeschiedenis wordt. 

Verdien ruim zes keer je inzet bij een gelijkspel tussen Brazilië en Costa Rica!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen