Jong Ajax-captain Bergsma kiest voor contract bij AZ

21 juni 2018, 16:05

Hij speelde zijn hele voetballeven bij Ajax, maar Léon Bergsma opteert nu voor een transfer naar AZ. De aanvoerder van Jong Ajax heeft zich donderdag voor vier jaar verbonden aan de Alkmaarders en kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur.

De 21-jarige centrumverdediger werd met Jong Ajax afgelopen seizoen kampioen in de Jupiler League. Het talent was een belangrijke schakel in de ploeg en was de eerste aanvoerder. Desondanks schopte hij het niet tot een debuut in Ajax 1. Hij is blij dat hij nu de kans krijgt om bij AZ te gaan spelen. "Een heerlijk gevoel", is de eerste reactie van Bergsma. "Het is fantastisch om bij deze club te mogen tekenen. AZ is voor mij een topclub, geeft de jeugd een kans en speelt mooi attractief voetbal. Daar houd ik van. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen."

Bij Ajax was hij dus geen belangrijk onderdeel van de eerste selectie, bij AZ zou hij dat wel kunnen worden. Dat denkt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "We hebben Léon de afgelopen jaren gevolgd en kennen hem goed", zegt Huiberts. "Het is een zeer talentvolle jongen die heeft laten zien heel goed bij AZ te kunnen passen. Wij vinden dat hij de potentie heeft om in het eerste te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen