Van Marwijks Australië pakt punt tegen Denen en blijft in race

21 juni 2018, 15:57

Het Australië van bondscoach Bert van Marwijk mag nog altijd hopen op het bereiken van de knock-outfase van het WK. Het pakte donderdagmiddag in Samara een punt in de ontmoeting met Denemarken, waardoor doelsaldo in de derde ronde van de groepsfase de doorslag kan geven. Australië had tegen Denemarken het betere van het spel, maar slaagde er na de 1-1 op slag van rust niet meer in om de Denen op de knieën te krijgen.

Het nipte verlies tegen Frankrijk (2-1) betekende voor Van Marwijk en Australië dat het vanmiddag moest gebeuren. Een verlies zou uitschakeling tot gevolg hebben als Frankrijk wint van Peru, terwijl een gelijkspel ook niet het gewenste resultaat zou zijn. Er moest gewonnen worden door de Aussies, die zich in Samara gesteund voelden door grote supportersschare.

Een flinke tegenvaller voor Australië was dat Denemarken binnen de tien minuten op voorsprong kwam. Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen speelde daarbij een grote rol, hij legde op knappe wijze de bal heerlijk klaar voor oud-Ajacied Christian Eriksen. De spelmaker van de Spurs volleerde vervolgens met links uitstekend raak.

Francois Sterchele

Francois Sterchele

Denemarken was dus weggezakt na de 1-0, het had echter wel op 2-0 kunnen komen. Jørgensen kreeg na 25 minuten spelen een voorzet op maat van Hendrik Dalsgaard, maar de normaal gesproken trefzekere aanvaller kopte naast. Pech had Denemarken nog op slag van rust, voormalig Zwollenaar Trent Sainsbury liep bijna een vrije trap van Eriksen het doel in. Keeper Mathew Ryan voorkwam dat met een goede redding op de lijn.

Ook na ra rust had Australië het betere van het spel. Denemarken bleef slordig aan de bal, ook Eriksen leed meerdere keren balverlies. Australië deed echter te weinig met de ruimtes die ontstonden na het geschutter bij de Denen. Veelbelovende aanvallen van het team van Van Marwijk waren zeker te zien, alleen was ieder keer de eindpass niet goed.

Van Marwijk bracht Daniel Arzani nog als extra aanvallende impuls en de invaller zorgde nog bijna voor de bevrijdende treffer. In de korte hoek bracht de Deense doelman Kasper Schmeichel redding, even later keerde hij ook de inzet van Mathew Leckie. Australië moest het doen met een gelijkspel, in de laatste ronde zal het hoe dan ook moeten winnen van Peru om kans te maken op de knock-outfase. Gunstig daarbij is dat Peru mogelijk al uitgeschakeld is, als het verliest van de Fransen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Denemarken: Kasper Schmeichel 6.5, Henrik Dalsgaard 7, Simon Kjaer 6.5, Andreas Christensen 5.5, Jens Larsen 7, Lasse Schöne 5, Thomas Delaney 5, Yussuf Poulsen 5 (59. Martin Braithwaite 5.5), Christian Eriksen 6, Pione Sisto 5 (68. Andreas Cornelius 5.5), Nicolai Jørgensen 6.

Australië: Mathew Ryan 6.5, Josh Risdon 6, Trent Sainsbury 6, Mark Milligan 6, Aziz Behich 6, Mile Jedinak 6.5, Aaron Mooy 7.5, Mathew Leckie 7, Tom Rogic 6.5 (82. Jackson Irvine -), Robbie Kruse 5 (68. Daniel Arzani 6), Andrew Nabbout 5 (75. Tomi Juric -).

Man of the match: Aaron Mooy

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Maakt Argentinië tegen Kroatië de sterrenstatus wel waar?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen