FIFA ontkent dat arbiter vroeg om shirt en veroordeelt Amrabat

21 juni 2018, 13:55   Bijgewerkt: 21 juni 2018, 15:05

De FIFA verklaart dat scheidsrechter Mark Geiger niet om het shirt van Pepe dan wel Cristiano Ronaldo heeft gevraagd. Nordin Amrabat vertelde woensdag na afloop van Portugal - Marokko (1-0) dat de Amerikaanse arbiter om het shirt van Pepe vroeg. De wereldvoetbalbond heeft het in een officieel statement over het shirt van de aanvoerder van Portugal (lees: Ronaldo).

'Geiger ontkent ten stelligste dat hij zo'n verzoek heeft gedaan', schrijft de FIFA in de verklaring. Amrabat is nu de gebeten hond. 'Wij veroordelen deze uitspraken van een speler van Marokko. Scheidsrechters hebben duidelijke instructies voor hun gedrag in relatie met de WK-deelnemers. De FIFA kan bevestigen dat Geiger zich voorbeeldig en professioneel heeft gedragen. De FIFA wil de teams herinneren aan hun plicht om de principes van Fair Play te respecteren.'

Opvallend is dat de FIFA rept over de aanvoerder van Portugal, maar dat Amrabat het in zijn interview met de NOS duidelijk over Pepe had. "Hij was zwaar onder de indruk van Cristiano Ronaldo. Ik hoorde van Pepe dat 'ie in de eerste helft naar Pepe's shirt vroeg. Kom op, man. We staan hier op een WK. Het is geen circus hier", zei hij.

Maakt Argentinië tegen Kroatië de sterrenstatus wel waar?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen