Khedira eist verbetering: "We speelden als schooljongens"

21 juni 2018, 12:27

Een crisissfeer heerst in het Duitse kamp na de 1-0 nederlaag tegen Mexico in de eerste groepswedstrijd. Duitsland werd voor aanvang van het WK als één van de titelfavorieten bestempeld, maar zal nu alle zeilen moeten bijzetten om überhaupt de groepsfase door te komen. Sami Khedira weet dat het beter moet. Veel beter.

De middenvelder vertelt aan BILD dat in elke linie compacter gespeeld moet worden. "We speelden als schooljongens, we lieten ons aftroeven. Maar dat is simpel op te lossen: we moeten sneller schakelen en beter communiceren", aldus Khedira, die zelf ook deelde in de malaise van de Duitsers.

"Ik weet dat ik niet goed heb gespeeld, maar dat heeft tactische redenen. Zelfs als je goed speelt, dan speel je enkel zo goed als het team speelt", legt Khedira uit. De middenvelder zegt dat wissels toepassen het probleem niet zal oplossen. "Als we op dezelfde manier spelen, met dezelfde houding en intensiteit, dan komt iedereen in de problemen."

Duitsland speelt zaterdag de cruciale wedstrijd tegen Zweden. Vier dagen later staat het laatste groepsduel met Zuid-Korea op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen