Schenk tekent voor twee jaar bij Sparta: "Tijd voor iets nieuws"

Schenk tekent voor twee jaar bij Sparta: "Tijd voor iets nieuws"

21 juni 2018 – Sparta Rotterdam gaat met Xandro Schenk proberen het verblijf in de Jupiler League zo kort mogelijk te houden. De Rotterdammers hebben donderdagochtend de komst van de 25-jarige verdediger officieel aangekondigd. Schenk tekent voor twee jaar op Het Kasteel.

Schenk verdedigde de afgelopen seizoenen de clubkleuren van Go Ahead Eagles. "Na vijfenhalf jaar bij Go Ahead vond ik het tijd voor iets nieuws. Sparta meldde zich, na goede gesprekken kreeg ik een heel fijn gevoel bij de club", vertelt de verdediger op de site van zijn nieuwe club. "Het is mijn bedoeling Sparta's verblijf in de Eerste Divisie zo kort mogelijk te maken. Op dit moment staat er al een erg goede selectie, waarmee we voor promotie gaan."

Technisch manager Henk van Stee is blij dat Schenk voor Sparta heeft gekozen. "Met Xandro halen we een multifunctionele verdediger in huis die zijn opleiding bij Ajax heeft genoten. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in de Eredivisie en Eerste Divisie. Met Go Ahead Eagles promoveerde hij al twee keer en met Sparta gaan we aan een derde keer. We zijn blij hem aan de selectie toe te kunnen voegen."

gerelateerd