Kroatië heeft volgens Dalic niets te verliezen tegen Argentinië

21 juni 2018, 10:50

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic voelt in aanloop naar het groepsduel met Argentinië geen enkele druk. Dalic ziet de wedstrijd als de makkelijkste in de groepsfase. Dat heeft echter niets te maken met de kwaliteiten die de Argentijnse selectie herbergt.

"Ik heb niet gezegd dat het de makkelijkste tegenstander is, ik heb gezegd dat dit de makkelijkste wedstrijd is omdat we niets te verliezen hebben", zegt Dalic tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel van donderdagavond. "We voelen de druk niet op onze schouders omdat we al drie punten hebben. Maar als we voor een gelijkspel spelen, dan zal dat mislukken. Spelen we om te winnen, dan kunnen we een goed resultaat boeken." Kroatië won het eerste groepsduel met 2-0 van Nigeria.

De 51-jarige Dalic beschouwt Lionel Messi, die na de wedstrijd tegen IJsland (1-1) veel kritiek te verduren kreeg, nog altijd als de beste voetballer ter wereld. "Geen speler kan hem tegenhouden, maar ons spel wel. We moeten de passlijnen afsnijden. Maar Argentinië bestaat niet alleen uit Messi. Ze hebben genoeg goede spelers, dus we moeten ons niet alleen op hem focussen."

Maakt Argentinië tegen Kroatië de sterrenstatus wel waar?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen