Te Kloese niet bang dat Lozano naast schoenen gaat lopen

21 juni 2018, 08:35

De overwinning van Mexico op Duitsland (1-0) was ook een succes voor Dennis te Kloese. De Nederlandse directeur van de Mexicaanse voetbalbond zag de de Zuid-Amerikanen stunten in de eerste WK-wedstrijd, waarbij Hirving Lozano een heldenrol opeiste. Te Kloese denkt niet dat de PSV'er plots naast zijn schoenen gaat lopen.

"Dat valt wel mee", vermoedt Te Kloese. Tegenover de NOS vertelt de directeur dat Lozano nog jong is en veel moet leren. "Maar hij heeft ook al veel ervaring. Het gaat natuurlijk in sneltreintempo met hem op dit moment. Hij kreeg tegen Duitsland in de eerste minuut al een geweldige kans. En daarna maakt hij een fantastisch doelpunt."

Lozano, die tegen Duitsland het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, staat veel in de aandacht. "Dat proberen we een beetje te temperen. We zitten in een complex ver buiten de stad, afgesloten van alle gekte. En dat is ook wel goed. We staan weer met de voetjes op de grond. Nu moeten we tegen Zuid-Korea en Zweden laten zien dat het niet zomaar een incident was."

Mexico strandde de afgelopen zes WK's iedere keer in de achtste finale. "We hebben nu een generatie die in de vijfde wedstrijd terecht moet kunnen komen", zegt Te Kloese. "We hebben geprobeerd dat van tevoren niet als een last te beschouwen. Maar in Mexico is dat wel een obsessie." Voordat de knock-outfase begint, nemen de Mexicanen het nog op tegen Zuid-Korea en Zweden.

Maakt Argentinië tegen Kroatië de sterrenstatus wel waar?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen