KNVB steunt Infantino ook voor tweede termijn als FIFA termijn

20 juni 2018, 23:10

De KNVB ziet Gianni Infantino graag aanblijven voor zijn tweede termijn als voorzitter van de FIFA.  De 48-jarige Zwitser is inmiddels begonnen aan de campagne voor zijn herverkiezing, waarmee hij tot 2023 aanblijft als baas van de wereldvoetbalbond.

Nadat Sepp Blatter vlak na zijn herverkiezing in 2015 aftrad, is Infantino in de loop van 2016 aan het roer gekomen. "Ik denk dat er nu geen tegenkandidaat komt", zegt KNVB-voorzitter Michael van Praag tegen Voetbal International. "Logisch ook. Je moet zo'n man minstens vier, vijf jaar de kans geven wat neer te zetten. Hij levert ook. De kosten gaan omlaag, de inkomsten omhoog, de hervormingen zijn doorgevoerd, hij is bereikbaar."

Hoewel veel media anders schrijven, zag Van Praag Infantino als een 'speer vernieuwen'. "Wat je er ook van vindt: hij heeft Marco van Basten aangesteld, waardoor het nu weer over voetbal gaat. Hij kwam met de VAR. Vorige week was er een open stemming over het WK van 2026. Allemaal zaken die tot voor kort ondenkbaar waren."

Maakt Argentinië tegen Kroatië de sterrenstatus wel waar?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen