Van Marwijk: "Ook tegen Denemarken spelen met discipline"

20 juni 2018, 18:44

Bert van Marwijk werkt vol vertrouwen toe naar de krachtmeting met Denemarken. Zijn Australië verloor zaterdag weliswaar van Frankrijk, maar het spel geeft voldoende houvast richting het treffen van donderdag. Het duel begint donderdag om 14.00 uur in Samara. 

"Denemarken wordt erg moeilijk, maar iedere dag neemt ons vertrouwen in de manier waarop we willen spelen toe", zei Van Marwijk op de persconferentie. "Dat is heel belangrijk, nu moeten we kijken naar de details. Tegen Denemarken moeten we in ieder geval hetzelfde doen als tegen Frankrijk: spelen met veel discipline. Vervolgens kijken we waar de pijnpunten voor Denemarken liggen."

Van Marwijk hoopt wel dat zijn ploeg tegen de Denen meer kansen creëert. "Tegen Frankrijk kregen we er een paar, misschien krijgen we er tegen Denemarken meer. Bij Peru – Denemarken zag je dat de Peruanen veel kansen kregen."

Australië mag  in ieder geval niet verliezen, want dan dreigt een vroege aftocht. "We hebben in Frankrijk een tegenstander gehad met meer kwaliteit en creativiteit. Denemarken is meer een team. Zij zijn de nummer twaalf van de wereldranglijst. Dat zegt genoeg."

Boekt Spanje vanavond tegen Iran hun eerste overwinning van dit WK?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen