Almere verrast en stelt Santoni en Tobiasen aan

20 juni 2018, 11:36   Bijgewerkt: 20 juni 2018, 11:48

Almere City FC heeft de zoektocht naar de opvolger van Jack de Gier afgerond. De Jupiler League-ploeg, die afgelopen seizoen bijna promoveerde naar de Eredivisie, gaat in zee met Michele Santoni. De 38-jarige Italiaanse Amsterdammer wordt de nieuwe hoofdtrainer en zal gesteund worden door assistent Ole Tobiasen.

Santoni was afgelopen seizoen assistent-trainer van het Italiaanse Cagliari en werkte eerder voor AS Livorno, AC Cesena, SS Lazio en Internazionale. Bij laatstgenoemde club werkte hij als video-analist in de staf van Frank de Boer, met wie hij eerder bij Ajax in dezelfde hoedanigheid had gewerkt. De jonge coach krijgt bij Almere de kans om op eigen benen te staan en heeft voor twee jaar getekend.

De jonge coach is blij met de kans. "Ik heb altijd in dienst gestaan van andere trainers, in combinatie met werkzaamheden bij het eerste elftal. Het idee om op eigen benen te staan bij een club uit de Eerste Divisie, sprak mij enorm aan. Met Ivar van Dinteren en Ole Tobiasen heb ik twee oud-profs in mijn team, die op dezelfde manier naar voetbal kijken."

Technisch directeur Robert Maaskant is onder de indruk van de Amsterdamse Italiaan. "Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer. Dat Almere City FC hem die kans gunt, past compleet bij het innovatieve en eigenwijze karakter van deze club."

Ole Tobiasen assistent-trainer

De Deen Tobiasen wordt dus assistent-trainer in Almere en komt over van Jong Sparta, waar hij de afgelopen twee seizoenen hoofdtrainer was. Eerder was hij als trainer van Jong NAC Breda en als jeugdtrainer bij Roda JC, MVV en NAC. Hij ziet het zitten om nu in de Eerste Divisie te gaan werken. "Het toekomstperspectief om bij Almere City FC aan de slag te gaan, was te mooi om aan mij voorbij te laten gaan. Ik denk dat de directie van Almere City een goede en jonge technische staf heeft samengesteld, die door samenwerking succesvol kan zijn."

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen