De kans dat Marokko volgende ronde haalt is nagenoeg nihil

20 juni 2018, 10:33   Bijgewerkt: 20 juni 2018, 11:21

De verwachtingen rondom Marokko waren hooggespannen, maar na de eerste speelronde staan de Atlas Leeuwen er slecht voor in Groep B. Het team van Hervé Renard moet woensdag in ieder geval winnen van het sterke Portugal. De kans dat de Marokkanen erin slagen om de knock-out-fase halen, is volgens Remiqz echter slechts 2,3 procent.

Het sports-techbedrijf keek naar de statistische kans dat Marokko de achtste finale haalt en schat die in op slechts 2,3 procent. Het verlies van Marokko tegen Iran in de eerste wedstrijd van Groep B heeft daar natuurlijk voor een groot deel mee te maken. Marokko moest die wedstrijd winnen en in ieder geval niet verliezen, maar ging door een eigen doelpunt in blessuretijd toch met 0-1 ten onder.

Marokko moet vol aan de bak

Marokko speelde een stuk aanvallender in de openingswedstrijd tegen Iran dan vooraf verwacht werd. In een vloeiende 4-3-3 met Nordin Ambrabat als rechtsback en middenvelder Roman Saïs als centrale verdediger. Op het middenveld kregen de technische spelers en de buitenspelers Hakim Ziyech en Amine Harit de vrijheid om naar binnen te komen. Het is de vraag of er tegen Iran niet te veel vrijheid was en te weinig structuur. Op sommige momenten leek Ziyech op zoek te gaan naar ruimtes die er niet waren op het veld.

Tegenstander Portugal in vorm

Marokko zal waarschijnlijk meer de bal hebben en proberen om de Portugese muur te slechten. Terwijl Portugal geduldig af zal wachten voor kansen in de omschakeling. Wat de tactische opzet ook zal worden, Marokko zal helaas snel huiswaarts moeten keren volgens het simulatiemodel van Remiqz.

•De EPI geeft inzicht in de relatieve kwaliteit van een speler over zijn hele carrière. Het systeem focust zich puur op de bijdrage die een speler heeft geleverd gedurende de wedstrijden. Gele en rode kaarten, blessures, speelminuten, assists en (het moment van) doelpunten bepalen met elkaar de EPI-waarde. [photo,114774,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen