El Ghazi houdt slag om de arm: "In principe blijf ik"

20 juni 2018, 07:58

Het is een zeer zwaar jaar geweest voor Anwar El Ghazi. De buitenspeler degradeerde in een zwaar seizoen bijna met OSC Lille uit de hoogste Franse afdeling, maar stelde alsnog handhaving veilig. Daarnaast kende de voormalig Ajacied het nodige blessureleed, waardoor hij zich nu aan het opladen is voor komend seizoen. Hij gaat er vanuit dat hij ook komend voetbaljaar bij de Franse club speelt.

"Het was een moeizaam seizoen", concludeert de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben lang geblesseerd geweest aan mijn lies en we zijn bijna gedegradeerd. Maar persoonlijk ging het tot aan mijn blessure eigenlijk best wel goed." Desondanks is hij niet tevreden over het afgelopen voetbaljaar. "Ik had al wat last van mijn lies, maar tegen Olympique Lyon schoot het er bij een vrije trap echt in. De dokter zag aanvankelijk niks ernstigs, waarna ik weer ben gaan trainen. Daardoor verergerde de blessure. Al met al lag ik er zeven tot acht weken uit. Maar ook daarna kwam ik niet pijnvrij terug, maar door onze positie op de ranglijst voelde ik best wat druk om weer te trainen. Maar omdat ik niet fit was, heb ik op het laatst vrij weinig minuten gemaakt."

Het gaat nu beter met El Ghazi, die afgelopen seizoen goed was voor vier treffers en vier assists. "Ik ben nu optimaal hersteld en wil iedereen laten zien welke stappen ik als mens en als voetballer heb gemaakt. Ik ben hier echt volwassen geworden." De 23-jarige aanvaller verwacht dat hij ook komend seizoen bij Lille speelt. "In principe blijf ik, want ik heb het naar mijn zin in Lille en ik word er gewaardeerd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen