Coolen looft Russisch WK-duo, die hij in de jeugdopleiding had

19 juni 2018, 09:48

Louis Coolen volgt de duels van gastland Rusland met bovenmatige interesse. De Nederlanders was ooit hoofd jeugdopleiding van Zenit Sint-Petersburg en ziet talenten Ilya Kutepov en Roman Zobnin – die hij onder zijn hoede had – schitteren op het wereldkampioenschap in Rusland. "Je kon toen al zien dat die jongens er alles voor over hadden", herinnert hij zich.

Dinsdag staan ze met de Russen, bij wie ze in het eerste duel bij negentig minuten meespeelden, voor hun tweede groepsduel. "Kutepov is mentaal sterk. Zijn wil om duels te winnen, was in Toljatti – waar de academie ligt – al groot. Zobnin handelt snel en is sterk aan de bal. Daarin blonk hij al vroeg uit", zag Coolen, die in 2016 vertrok bij Zenit, tegenover het Eindhovens Dagblad.

Dus is het volgens Coolen 'loon na werken' dat het duo met Rusland op het WK staat. Daar begonnen ze met een 5-0 overwinning op Saudi-Arabië. Al was dat land ook wel erg zwak. "Typisch Nederlands om daarover te beginnen. Die Russen winnen wel gewoon met 5-0", aldus Coolen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen