Spoorboekje: loting Europa League, belangrijke dag Marokko

20 juni 2018, 07:45

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 20 juni.

Nieuws

Loting AZ en Vitesse

Nadat Ajax dinsdag hoorde dat het tegen Sturm Graz mag spelen in de voorronde van de Champions League, krijgen Vitesse en AZ vandaag te weten tegen wie ze het moeten opnemen in de voorronde van de Europa League. Op welke reis kunnen de fans zich verheugen voor de awaydays?

Wedstrijden

Portugal - Marokko (14.00 uur)

Kan Marokko de nederlaag in het eerste duel met Iran nog herstellen? Dan is er in elk geval een goed resultaat nodig tegen Portugal, dat Cristiano Ronaldo in een ongelofelijke topvorm heeft. Kan bondscoach Hervé Renard een strijdplan bedenken om hem af te stoppen? Als ze zelf het niveau halen van het eerste half uur tegen Iran, dan kan er wellicht wat moois ontstaan.

Uruguay - Saudi-Arabië (17.00 uur)

Na de dramatische openingswedstrijd staat voor Saudi-Arabië meteen de laatste kans op het programma. Als het verliest van Uruguay, is de kans groot dat elke kans op de volgende ronde verkeken is na speeldag II. Tegen gastland Rusland maakte de ploeg een bijzonder zwakke indruk, is dat tegen Uruguay - dat met heel veel moeite afrekende met Egypte - anders of wacht er weer een forse nederlaag?

Iran - Spanje (20.00 uur)

Iran is de trotse koploper van Groep B na één speelronde en dat had bijna niemand vooraf gedacht. Hoe doen Alireza Jahanbakhsh en consorten het tegen Spanje? Dat is de grote vraag. Áls ze erin slagen om een goed resultaat te boeken - of in elk geval niet verliezen - dan zetten ze een grote stap richting de volgende. Dat zou in elk geval een heel grote verrassing zijn.

Voetbal op tv

13.50 uur: Portugal - Marokko, NPO 1, live verslag van het WK-duel

16.45 uur: Uruguay - Saudi-Arabië, NPO 1, live verslag van het WK-duel

19.50 uur: Iran - Spanje, NPO 1, live verslag van het WK-duel

21.50 uur: VI Oranje blijft thuis, RTL 4, talkshow over het WK in Rusland

22.15 uur: Villa Sporza, Één, Belgische talkshow over het WK in Rusland, waar vaak Nederlanders aanschuiven

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen