De Belgen op rapport: zes onvoldoendes ondanks zege

18 juni 2018, 21:17

De Belgen hebben de eerste horde op het WK met succes genomen. Debutant Panama werd met 3-0 opzij gezet, maar van harte ging het niet. Veel spelers stelden maandagmiddag in Sochi teleur. Het Belgische spelersrapport van FCUpdate.nl - speciaal voor dit werelkampioenschap - levert dan maar liefst zes onvoldoendes op.

Thibaut Courtois - 6.5:

De doelman van België moest één keer serieus aan het werk. Michael Murillo dook in de tweede helft voor Thibaut Courtois op. Met een goede redding herstelde hij de fout van Yannick Carrasco.

Toby Alderweireld - 5.5

De oud-Ajacied speelde slordig. Toby Alderweireld kwam ermee weg, omdat de tegenstander Panama was. Straks tegen Engeland en in het verdere vervolg - wat er deze poule waarschijnlijk wel komt - krijgt Alderweireld de rekening wél gepresenteerd. De bal die de verdediger in de eerste helft zomaar over de zijlijn speelde, spreekt boekdelen.

Dedryck Boyata - 6.5

Speelde ooit tien wedstrijden voor FC Twente en maakte vandaag zijn WK-debuut. De nu 27-jarige Dedryck Boyata deed dat zonder fratsen. In de lucht was hij sterk. Maar nam ook vooral geen risico. Als Vincent Kompany en Thomas Vermaelen weer fit zijn, keert Boyata terug op de bank. Dat komt ook omdat hij in balbezit te weinig bracht. 

Jan Vertonghen - 5.5

Maakte een geïrriteerde indruk. Vooral naar zijn mede-spelers toe. Maar Jan Vertonghen moet na het duel met Panama vooral zelf in de spiegel kijken. Zodra België in balbezit was, bleef Vertonghen samen met Alderweireld en Boyata passief achterin staan. Met iemand van zijn staat van dienst mag Vertonghen die verantwoordelijkheid wel nemen.

Thomas Meunier - 5

Leverde in de voorbereiding richting het wereldkampioenschap geen fatsoenlijke voorzet af. Tegen Panama was dat niet anders. Thomas Meunier was altijd een onbetwistbare basisspeler, maar het krediet neemt steeds meer af voor de rechter wing-back. Zien we tegen Tunesië Nacer Chadli?

Kevin De Bruyne - 6

Zijn geweldige assist op de 2-0 van Romelu Lukaku levert hem deze voldoende op. Kevin De Bruyne was verder geen schim van De Bruyne die wekelijks schittert voor Manchester City. Roberto Martinez gebruikt hem op een positie waar iemand als Radja Nainggolan beter uit de voeten kan. Maar ja, die mocht thuisblijven en De Bruyne oogt ongelukkig.

Axel Witsel - 5

Ook bij het zien van Axel Witsel vragen wij ons af: waarom zit Nainggolan thuis? Witsel speelde tegen Panama traag, had geen diepgang en speelde heel veel ballen terug. En - vooral in de eerste helft - was het spel van de Belgen al zo stroperig. Met Moussa Dembele heeft Martinez een vervanger op de bank zitten, die als één van de beste Premier League-middenvelders wordt beschouwd. 

Yannick Carrasco - 4.5

Wat ziet Martinez in hem als linker wing-back? Yannick Carrasco zorgde er bijna voor dat Panama op gelijke hoogte kwam. Hij liet Murillo zomaar uit zijn rug lopen. Carrasco speelde al met vuur door regelmatig te hoog te staan. Zo verdedigen hoort niet bij een kandidaat voor de wereldtitel en kan België problemen gaan opleveren in de volgende rondes. 

Dries Mertens - 6

Viel op door zijn mooie openingstreffer,  blonde kapsel en zijn theatergedrag. De goal van Dries Mertens had België heel hard nodig. Hielp z'n land daarmee over het dode punt, maar moet gauw ophouden met die fopduiken.

Romelu Lukaku - 6.5

Romelu Lukaku was telkens onzichtbaar, maar deed wat een spits hoort te doen: scoren. De topschutter van België was twee keer trefzeker en was beide keren erg koel. Dat maakte hem tot man of the match. Mooi voor Lukaku is ook dat hij meteen in de race is voor WK-topscorer. 

Eden Hazard - 5

Van de aanvoerder van België wordt veel verwacht. Maar Eden Hazard kon tegen Panama zijn stempel niet drukken. Hij liet zeer weinig van zijn individuele klasse zien. Sjokte soms ook over het veld zonder zijn verdedigende taken uit te voeren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen