De Bruyne: "Mensen onderschatten alle ploegen op het WK"

18 juni 2018, 20:13

Er werd een monsterscore verwacht van België tegen Panama, maar het team van Roberto Martinez sloot af met een 3-0 overwinning. Kevin De Bruyne is zeer tevreden met het resultaat en het eerste optreden van België op het WK.

Pas in de tweede helft slaagde België erin om een bres te slaan in de defensie van het nietige Panama. "Panama speelde compact", zegt De Bruyne tegen Sporza. "Als je snel scoort, dan wordt het makkelijk. Nu moesten we geduld tonen. Na een uur waren zij moe, vonden we de ruimte makkelijker en konden we drie keer scoren."

De Bruyne maakt zich geen zorgen ondanks dat de voorsprong even uitbleef. "We wisten dat we kansen zouden creëren als we rustig bleven. Dat de goal van Mertens ook bij ons voor opluchting zorgde? Nee, dit is nu eenmaal hoe voetbal werkt. Op een WK hoef je nog niet top te zijn in het begin. Elke wedstrijd heeft andere moeilijkheden en elke moeilijkheid moet je oplossen. Dan maakt het niet uit op welke manier. Het hoeft niet altijd mooi te zijn."

De Bruyne vindt het niet erg dat België geen enorme uitslag heeft neergezet. "Het moest geen ruime zege zijn. Mensen onderschatten alle ploegen op een WK. De eerste speeldag is de moeilijkste van alle matchen. Iedereen is klaar om zich te tonen voor zijn land."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen