Vijf conclusies na de winst van teleurstellend België

18 juni 2018, 20:00

België is het WK begonnen met een ruime overwinning op Panama (3-0). Overtuigend was het maandagmiddag allemaal niet wat de ploeg van bondscoach Roberto Martinez liet zien in Sochi. FCUpdate.nl trekt vijf conclusies na het optreden van onze zuiderburen.

Ongelukkige De Bruyne

Zijn assist bij de 2-0 van Romelu Lukaku verraadde de wereldklasse van Kevin De Bruyne. Maar schitteren deed hij vanmiddag niet in Sochi. Zou de spelmaker heimwee hebben gehad naar Radja Nainggolan? Nu speelde De Bruyne op de positie van zijn gepasseerde landgenoot. Dat deed hem zichtbaar niet goed. Juist bij Manchester City komt De Bruyne helemaal tot bloei met Fernandinho in zijn rug.

{image[326881][right-half][]}Nog geen WK-vorm

België steekt zeker nog niet in de WK-vorm. Vooral de eerste helft stelden de Rode Duivels teleur. Na rust hapte Panama naar adem en besliste het klasseverschil de eerste poulewedstrijd van België. Tegen sterkere landen moet België uit een ander vaatje tappen, want anders zit het rap thuis. Eén kanttekening: de meeste favorieten wisten tot dusver niet te imponeren.

Linkerkant kwetsbaar

Aan de linkerkant bleek België uiterst kwetsbaar. Oorzaak was vooral Yannick Carrasco, de zwakste van het hele stel. Martinez gebruikte hem als wingback, maar die rol past hem niet. Hij leidde bijna de gelijkmaker van Panama in door zijn man uit zijn rug te laten lopen. De bondscoach moet dat ook gezien hebben en zal zeker een oplossing overwegen.

{image[326882][left-half][]}Ook in balbezit zaait België twijfel

In balbezit onttrokken de drie verdedigers (Toby Alderweireld, Jan Vertonghen Dedryck Boyata) zich aan het spel. Zij lieten het aan hun zeven teamgenoten over. Panama was in overtal en kon zich een stuk makkelijker staande houden. Een opleving van Dries Mertens brak de ban. Het was zeker niet de verdienste van het tegenvallende Belgische aanvalsspel.

Panama

Zuid-Korea en Saudi-Arabië deden in hun wedstrijden pijn aan de ogen. Panama behoorde van tevoren al tot dit rijtje zwakke broeders. Na dit duel is dat niet anders. Maar Los Canaleros vermaakten meer dan de Koreanen en de Saudi's. Al was het al vanwege het passievolle volkslied. Panama deed lang mee, maar voor een stunt was het verschil te groot. Hoewel de WK-debutant nog een geweldige kans kreeg op de gelijkmaker. Maar ook dat is kwaliteit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen