AZ
2 – 0
VVV-Venlo

Medische baas FIFA geschokt door behandeling Amrabat

Medische baas FIFA geschokt door behandeling Amrabat

18 juni 2018 – Het was een merkwaardig gezicht: nadat Nordin Amrabat tijdens het WK-duel tussen Marokko en Iran in elkaar was gezakt, gaf de dokter van de Marokkanen de aanvaller wat klapjes op de wang en werd Amrabat water in het gezicht gespoten. De medische behandeling heeft voor verontwaardiging gezorgd bij de FIFA. Michel D'Hooghe, voorzitter van de medische commissie van de voetbalbond, stond versteld door wat hij zag."Wij waren geschokt toen we de beelden zagen en hebben geen begrip voor de houding van de dokter. Op een teamworkshop voorafgaand aan het WK hebben we uitgebreide uitleg gegeven aan de teamartsen hoe je een hersenschudding moet behandelen", zegt de Belgische D'Hooghe aan de NOS. "We hebben onmiddellijk een brief geschreven aan de Marokkanen."

Wat had de medische staf van Marokko dan wél moeten doen? D'Hooghe legt uit dat de teamarts bij de scheidsrechter had moeten aangeven dat er een onderzoek naar een hersenschudding moest worden gedaan. De arts had na een drie minuten durend onderzoek vervolgens moeten beslissen of Amrabat de wedstrijd kon vervolgen. "We aanvaarden de werkwijze van de dokter niet. We hebben respectvol gevraagd dat dit niet meer moet gebeuren."

De 31-jarige Amrabat mist door de hersenschudding sowieso het tweede groepsduel met Portugal. Mogelijk moet hij ook de laatste groepswedstrijd tegen Spanje aan zich voorbij laten gaan.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 februari 2019

  2. vrijdag 15 februari 2019