Neymar tien keer naar de grond: "De meeste duels fair"

18 juni 2018, 08:49   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:04

Liefst tien keer floot scheidsrechter César Arturo Ramos zondagavond voor een overtreding van een Zwitser op Neymar. De Braziliaanse sterspeler werd gedurende de hele wedstrijd nauwlettend in de gaten gehouden door het Zwitserse team, dat af en toe op niet-reglementaire wijze de PSG-aanvaller afstopte. Volgens Vladimir Petkovic, bondscoach van Zwitserland, zijn zijn spelers niet over de schreef gegaan.

"De meeste duels waren fair en waren een-op-eenduels met Neymar", vertelt Petkovic op de persconferentie na afloop van het groepsduel dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. "Eén van de sleutels om de wedstrijd te winnen was hem neutraliseren, maar er zijn natuurlijk meer spelers in de Braziliaanse selectie die enorm veel kwaliteit hebben en dat ook op het veld hebben laten zien."

Petkovic is enorm trots dat zijn Zwitserland de grote WK-favoriet op een gelijkspel heeft weten te houden. "Ik hoop dat men ons nu opmerkt. Er is soms een gebrek aan waardering en dat is jammer, want we speelden erg sterk en kregen slechts één doelpunt tegen. We hebben laten zien dat dit team in zichzelf gelooft en we zullen deze lijn doortrekken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen