FC Zürich
0 – 0
PSV

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Gemengde gevoelens in Groningen na vertrek van Veldwijk

Gemengde gevoelens in Groningen na vertrek van Veldwijk

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

18 juni 2018 – De samenwerking tussen FC Groningen en Lars Veldwijk is niet geworden wat beide partijen ervan hadden verwacht. De spits tekende zaterdag na een mislukt jaar in het noorden een contract bij Sparta Rotterdam. In Groningen is men opgelucht dat de samenwerking is beëindigd, maar het wringt ook dat het kortstondige huwelijk in een vechtscheiding is geëindigd.

Veldwijk kwam het afgelopen seizoen tot slechts achttien optredens en vier doelpunten in de Eredivisie. De spits lag in de clinch met trainer Ernest Faber, was betrokken bij een paar akkefietjes en werd uiteindelijk uit de selectie verbannen. "Je haalt zo'n jongen met positieve verwachtingen naar Groningen, investeert in hem, betaalt een afkoopsom en uiteindelijk moet je die binnen een jaar afschrijven omdat zaken zo lopen. Dat is natuurlijk dood- en doodzonde", vertelt directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden.

Dat Veldwijk deze zomer uit Groningen zou vertrekken, was onvermijdelijk, stelt Nijland. "In de krant stond een tijdje geleden dat iedereen een tweede kans verdient, ook Veldwijk. Tijdens mijn bedevaart van afgelopen week naar Santiago de Compostella schoot me nog zo'n wijsheid te binnen. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Dat is allemaal wel zo, maar we hebben er goed met elkaar over gesproken. We willen met onze nieuwe technische staf echt een nieuwe start maken en niet met dit soort erfenissen uit het verleden blijven zitten."

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd