Alderweireld en België klaar voor WK: "We zitten op de juiste weg"

18 juni 2018, 07:31

Het is voor de Rode Duivels tijd om hun belofte in te lossen. De gouden generatie Belgen begint maandag met een wedstrijd tegen voetbaldwerg Panama aan het WK. Toby Alderweireld merkt dat België in de oefeninterlands in aanloop naar het WK nog veel is opgestoken.

In de voorbereiding op de eindronde oefende België tegen Portugal (0-0), Egypte (3-0) en Costa Rica (4-1). "Drie wedstrijden, slechts één tegengoal. Dat is positief. Alleen, we zijn er nog niet. Verre van zelfs, maar we zitten op de juist weg", beweert de 29-jarige Alderweireld tegenover Trouw.

"Als we de laatste wedstrijden evalueren, dan zie je dat we telkens iets doen met wat we uit de vorige wedstrijd hebben geleerd. Dat is alleen maar goed", gaat de verdediger van Tottenham Hotspur verder. "We hebben op de training vooral geoefend op het inschuiven van de backs en centrale verdedigers. Qua automatismen, het kiezen van het juiste moment en de coaching kan het nog beter. We hebben vaak de bal, maar moeten ook klaar zijn voor de tegenaanval."

De Belgische selectie herbergt veel individuele kwaliteit. Eén van de spelers die in Rusland de kar moet trekken, is Eden Hazard. "Je ziet dat hij veel vertrouwen heeft. Dat straalt hij ook uit. Het draait op dit moment goed bij ons. Of hij onmisbaar is, weet ik niet. Eden is een bijzondere speler met exceptionele kwaliteiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen