Spoorboekje: België en Engeland in actie, ontwikkeling rond Cocu

Spoorboekje: België en Engeland in actie, ontwikkeling rond Cocu

18 juni 2018 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 18 juni.Nieuws

Transfermarkt rond PSV gaat weer meer leven
Na een rustig weekend wat transfers betreft en alles en iedereen in de voetballerij bezig was met het WK, zal maandag het een en ander weer gaan leven op de transfermarkt. De deals tussen Heerenveen en PSV over Sam Lammers en Denzel Dumfries zullen spoedig worden beklonken, terwijl de Friezen dan op hun beurt vermoedelijk Sherel Floranus zullen overnemen. Gaat het zorgen voor een domino-effect op de transfermarkt?

Verder zal er ook nieuws komen rondom Cocu: Fenerbahçe heeft zich officieel gemeld bij PSV voor de oefenmeester. Vertrekt na Marcel Brands de twee technische baas uit Eindhoven? Wordt vervolgd! 

Specials

Wat kunnen we verwachten van Zuid-Korea?
Wie het voetballand Zuid-Korea nog korter wil samenvatten dan de legendarische man 'Tussen Kunst en Kitsch' ooit zijn 'mand' introduceerde, kan dat het beste doen met 'Heung-min Son'. Toch zijn er ook meer spelers dan de sterspeler alleen. Wat kunnen we verwachten van de nummer drie van het WK van 2002? Diegene daar goed zicht op heeft, is Pim Verbeek. Hij was ooit werkzaam in het Aziatische land en volgt het als bondscoach van Oman nog steeds. Wat kunnen we van Zuid-Korea verwachten?

België: top of flop tijdens dit WK?
België opent het wereldkampioenschap vanmiddag tegen Panama. Na de rel rondom Radja Nainggolan en de matrasgate, keerde de afgelopen weken de rust rondom het team terug, mede door oefenzeges op Egypte en Costa Rica. Met spelers als Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku in de bloei van hun loopbaan lijkt dit WK het moment suprême voor onze zuiderburen. Hoe zal hen vergaan? "De kwartfinale wordt een cruciaal duel", verwacht Georges Leekens, voormalig bondscoach van België. Verder ook nog verhalen over Panama en Engeland.

Wedstrijden

Zweden - Zuid-Korea (14.00 uur)
Zlatan Ibrahimovic is wél in Rusland, maar niet met de selectie van het nationale team van Zweden. En toch slaagt hij erin om de meestbesproken man van de Zweden te zijn. Want in aanloop naar het toernooi ging het over de spits en zelfs tijdens de eerste persconferenties tijdens het WK kreeg Janne Andersson vragen over Ibracadabra. Hij speelt in elk geval niet: wie wel en hoe gaat Zweden - de ploeg die Oranje uitschakelde - het doen?

België - Panama (17.00 uur)
Onze zuiderburen zijn er heilig van overtuigd: dit wordt een wereldkampioenschap om nooit te vergeten voor de Belgen. Dus ligt er op de eerste wedstrijd ook best een beetje druk, al was het alleen al omdat er gewonnen moet worden van het kleine Panama. Elk ander resultaat zou een valse start betekenen en als ze iets niet kunnen gebruiken, dan is het een slecht resultaat. Want zo rustig is het ook weer niet rondom de Rode Duivels.

Tunesië - Engeland (20.00 uur)
Ook Engeland is zo'n land waarvan je niet precies weet hoe ze ervoor staan. Hoewel ze niet tot de grote favorieten behoren, heeft Gareth Southgate wel een selectie om 'u' tegen te zeggen. Ook de loting is relatief gunstig en het is zowaar een keer rustig rondom het team. Gaan ze in Rusland dan eindelijk afrekenen met die lange reeks van tegenvallende eindtoernooien?

Voetbal op tv

13.50 uur: Zweden - Zuid-Korea, NPO 1, live verslag van het WK-duel
16.30 uur: België - Panama, NPO 1, live verslag van het WK-duel
19.15 uur: Studio Rusland, NPO 1, talkshow over het WK in Rusland
19.50 uur: Tunesië - Engeland, NPO 1, live verslag van het WK-duel
21.50 uur: VI Oranje blijft thuis, RTL 4, talkshow over het WK in Rusland
22.15 uur: Villa Sporza, Één, Belgische talkshow over het WK in Rusland, waar vaak Nederlanders aanschuiven

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 10 december 2018

  2. zondag 9 december 2018