Löw denkt nog niet aan WK-winst: "Zwaarste uitdaging"

17 juni 2018, 10:40   Bijgewerkt: 17 juni 2018, 10:59

Duitsland geldt als één van de favorieten voor de eindzege op het WK in Rusland. Joachim Löw wil daar echter nog helemaal niet aan denken. De bondscoach weet hoe moeilijk het is om de wereldtitel te verdedigen en wil dan vooralsnog niet praten over de finale.

Brazilië was het laatste land dat er, in 1962, in slaagde om de wereldtitel succesvol te verdedigen. Duitsland mag, na gefaalde pogingen in 1958, 1978 en 1994, in Rusland een nieuwe poging wagen. "Het is één van de zwaarste uitdagingen in het voetbal. Na het WK stoppen vaak spelers en dan moet je nieuwe spelers gaan inpassen", stelt Löw op de persconferentie voor het duel met Mexico.

Löw wil dan ook nog niet over een mogelijke wereldtitel voor Duitsland spreken. "De honger is duidelijk aanwezig in deze groep. Het WK is het grootste toernooi en natuurlijk droomt iedereen van de finale. Voorlopig heeft het echter nog geen zin om zover vooruit te gaan denken. We willen een signaal afgeven tegen Mexico. Dat duel moeten we in ieder geval winnen en daarna zien we weer verder", aldus de keuzeheer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen