Poulsen beslist 'Eredivisie-duel' met Peru in Deens voordeel

16 juni 2018, 19:58

Denemarken is haar WK met een zwaarbevochten overwinning begonnen. In een duel met Peru waar het (oud-)Eredivisie-gehalte zeer hoog was liepen de Denen lange tijd achter de feiten aan, maar trokken de Scandinaviërs toch aan het langste eind. Een treffer van Yusuf 'Yurary' Poulsen op een perfecte steekpass van Christian Eriksen bleek voldoende voor de overwinning, nadat Cristian Cueva voor rust een penalty had gemist: 0-1.

Nog voor de rust meldde ook Lasse Schöne zich binnen de lijnen, toen hij de jammerlijk geblesseerd geraakte William Kvist moest aflossen. De Ajacied liet zich al snel gelden, door een rebound uit een vrije trap van Eriksen af te vuren op het Peruaanse doel. Keeper Pedro Gallese stond een gouden invalbeurt in de weg. Het was een van de spaarzaame hoogtepunten voor rust aan Deense zijde, want Peru was de bovenliggende partij. De Zuid-Amerikaanse ploeg werkte hard, won veel duels op het middenveld en kon enkele keren gevaarlijk worden. Dat gebeurde met name via venijnige afstandsschoten, die tot opluchting van de Denen steeds over gingen of een prooi waren voor Kasper Schmeichel.

Toen een kwartier na rust opnieuw een levensgrote kans om zeep werd geholpen door Peru was het dan eindelijk de beurt aan Denemarken. Eriksen gaf uit de omschakeling de bal perfect mee aan Poulsen. Die had Jørgensen zijn gedroomde WK-treffer kunnen bezorgen maar ging voor eigen success. Dat pakte goed uit, want Gallese had geen antwoord: 1-0. Oud-Ajacied Eriksen had dus een assist te pakken, maar speelde nog niet in de uitblinkersrol die hem voorafgaand aan het WK was toegedicht.

Opstellingen en beoordelingen*

Peru: Pedro Gallese 7; Alberto Rodriguez 6.5, Miguel Trauco 6, Christian Ramos 6, Luis Advincula 6.5; Christian Cueva 7, Renato Tapia 7 (87. Pedro Aguino -), Yoshimar Yotun 6.5; Jefferson Farfan 6 (85. Raul Ruidiaz-), Andre Carrillo 5.5, Edison Flores 6.5 (63. Paolo Guerrero 6)

Denemarken: Kasper Schmeichel 7; Andreas Christensen 6.5 (80. Mathias Jørgensen-), Simon Kjaer 6.5, Henrik Dalsgaard 6, Jens Stryger 6.5; William Kvist 6 (35. Lasse Schöne 6), Thomas Delaney 7, Christian Eriksen 6.5; Yussuf Yurary Poulsen 7, Nicolai Jørgensen 5.5, Pione Sisto 5 (67. Martin Braithwaite 6)

Man of the Match: Yussuf Poulsen

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen