Brazilië: topfavoriet zint op revanche na demasqué in eigen land

17 juni 2018, 12:00

Al vijf keer was Brazilië het beste voetballand ter wereld, maar de enorme ontreddering vanwege het demasqué in 2014 dreunt nog altijd na in het Zuid-Amerikaanse land. Het WK van 2018 staat dan ook volledig in het teken van eerherstel voor De Goddelijke Kanaries. Met een geweldige selectie jaagt de grootmacht op de zesde wereldtitel. Meesterscout Piet de Visser tipt de ploeg van Tite als grote favoriet.

"Brazilië is echt de topfavoriet"

Daardoor telt er nu maar één ding voor Brazilië en dat is de wereldtitel. "Absoluut, heel het land is op jacht naar revanche", weet De Visser. Het voetbaldier heeft er vertrouwen in dat het sterrenensemble de verwachtingen waar kan maken. "Brazilië is in mijn ogen de topfavoriet. Ze hebben een heel goede trainer en sinds Tite aangesteld is, winnen ze alles. Ze waren ook in de kwalificatie oppermachtig. In het verleden had Brazilië vaak een ploeg met eenlingen, maar hij heeft er echt een team van gemaakt. Hij heeft een vast elftal gecreëerd en ervoor gezorgd er echt een team staat."

alisson

alisson

De Visser is lovend over Casemiro, die als breekijzer voor de defensie opereert. "Casemiro ken ik al sinds zijn vijftiende en dat is echt een beest met veel kwaliteiten. Daarnaast kan Fernandinho spelen, die eveneens een mannetjesputter is. Philippe Coutinho gaat, denk ik, op tien spelen. Voorin is het echt fantastisch. Neymar is de enige echte vedette die een vrije rol heeft op de linkerkant. In de spits staat Gabriel Jesus, die een goaltjesdief is. Eigenlijk kan Roberto Firmino beter meevoetballen, maar Jesus gaat starten. Op links is Willian ook fantastisch. Brazilië is voor mij echt de topfavoriet, met een sterke ploeg en een goede trainer."

Een pluim voor bondscoach Tite

Tite

Tite

De gehele selectie van Brazilië bulkt van het talent, maar Neymar is uiteraard de man waar alle ogen op gericht zullen zijn. Hij stond tachtig dagen aan de kant met een gebroken middenvoetsbeentje en miste de laatste fase van het Paris Saint-Germain-seizoen, maar is inmiddels topfit. "Neymar is een tijd geblesseerd geweest en heeft geen zware competitie gehad. Dat is echt een voordeel, want hij is nu fris", ziet De Visser. "Ik denk dat de coach hem toch wel een beetje in de discipline wil houden, want hij moet geen fratsen uit gaan halen. Dat heeft hij bij de Olympisch Spelen in 2016 wel gedaan. Toen deed hij heel veel alleen en dan wordt het moeilijk voor de ploeg. Als hij veel gaat dribbelen, pakken ze hem aan. Als hij normaal speelt en zich focust op de ploeg, dan is de beter voor hem en voor Brazilië."

"Neymar is de lolbroek van Brazilië"

Met Neymar als grote roerganger gaat Brazilië op jacht naar de titel. In de groep zijn Zwitserland, Costa Rica en Servië de tegenstanders, waardoor het land normaliter de kans krijgt om rustig op gang te komen. "De voorbereiding was goed en Brazilië heeft echt helemaal naartoe geleefd. Het is dé kanshebber", besluit De Visser.

Door: Remco Jacobi [photo,114677,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen