De Graafschap gaat verder zonder scoutingsapparaat

16 juni 2018, 17:11

De Graafschap gaat het over een andere boeg gooien en opteert voor een nieuwe situatie zonder scoutingsapparaat. Dat betekent dat hoofdscout Marcel Lötters uit zijn functie wordt gezet, zo laat de club weten aan De Gelderlander.

De 54-jarige scout werkt al dertien jaar bij De Graafschap en heeft een doorlopend contract, maar wordt op straat gezet door de club. Hij heeft vorige week van algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp en technisch manager Peter Hofstede te horen gekregen dat De Graafschap niet met hem verder wil.

"We kijken hoe we de scouting op een andere dan de traditionele manier kunnen gebruiken'', zegt Ostendorp. "Onze technisch manager Peter Hofstede denkt dat het effectiever kan. We scoutten de laatste jaren vooral in Nederland en in België. Daar kennen we alle spelers wel. En via beelden kunnen we ook alle spelers bekijken. Als we nu een groot budget hadden om in Scandinavië te scouten, dan zou het zin hebben. Maar op deze manier niet. We kijken nu hoe we het verder in gaan vullen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen