Transferweekje: werk voor PSV en waar gaat Dost spelen?

16 juni 2018, 13:42

Hoewel de transfermarkt officieel nog niet open is en het WK in volle gang is, worden nieuwe deals voor het komende seizoen al beklonken. Ook draait de geruchtenmachine op volle toeren. Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

Hoe nu verder bij PSV?

Plots moet PSV bouwen aan een nieuwe organisatie. Technisch manager Marcel Brands heeft zijn tweede week bij Everton erop zitten, maar formeel is voor hem bij PSV nog geen opvolger. Zijn vertrek hing aan het einde van het succesvolle seizoen al een tijdje in de lucht, maar dat Phillip Cocu PSV gaat verlaten voor nota bene Fenerbahçe had niemand aan zien komen. Officieel is er nog niets, maar volgens de Nederlandse media is hij hard op weg naar het Turkse wespennest, dat in nog geen vijf jaar tijd vijf trainers versleet. Daarnaast heeft PSV ook te maken met het vertrek van de hoofd opleidingen Pascal Jansen. Het levert Toon Gerbrands een bult overwerk op. Maar de algemeen directeur heeft zijn huiswerk gedaan. Mark van Bommel staat klaar om Cocu op te volgen, mogelijk met een rol voor zijn schoonvader Bert van Marwijk. John de Jong is favoriet voor de vacature van technisch manager. Blijft over de functie van hoofd opleidingen, waarvoor nog geen concrete naam viel. Gesprekken met een kandidaat zijn er wel. In ieder geval wil PSV vóór 1 augustus een nieuwe man hebben.

{image[325537][right-half][]}Akelige stilte bij FC Twente

Van een andere orde, maar ook in Enschede draait men overuren. Met de verkoop van de seizoenskaarten verloopt het uitstekend, zo mochten we meermaals vernemen. Maar negen dagen voor de start van de voorbereiding blijven er veel vraagtekens bij FC Twente. Ted van Leeuwen en Wout Brama keerden terug, onder meer Jos Hooiveld (Orange County Soccer Club) en Hidde ter Avest (Udinese) vertrokken. De officiële aanstelling van Marino Pusic als hoofdtrainer zit in de pijplijn. Gonzalo Garcia Garcia - oud-speler van onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen en FC Groningen - moet zijn assistent worden. Volgens de Tubantia ligt de intentieverklaring al een tijd op tafel. Het wachten is op de handtekening van directeur Erik Velderman. Zo vlak voor de start wordt dat ook wel eens tijd. Op spelersfront blijft het tot nu toe akelig stil, en moeten al die seizoenskaarthouders maar afwachten waar ze straks naar zitten te kijken.

{image[326784][left-half][]}Waar blijft Magallán?

Er komt weer beweging in de transfer van Lisandro Magallán naar Ajax. De Argentijnse verdediger is al een tijd geleden medisch gekeurd in Amsterdam. Maar zijn werkgever Boca Juniors bevroor zijn overgang naar de Eredivisie. De topclub uit Argentinië wil eerst een vervanger halen. Dat had wat voeten in de aarde, maar die is inmiddels onderweg. Om een lang verhaal kort te houden: Carlos Izquierdoz wordt de opvolger van Magallan, omdat zijn Mexicaanse club Santos Laguna ook voor hem bijna een vervanger heeft. Als deze berichtgeving van Boca Juniors-volger Luis Fregossi klopt, mag Magallán zich spoedig officieel Ajacied noemen.

{image[325115][right-half][]}De toekomst van Dost

Bas Dost heeft het gehad met alle perikelen bij Sporting Portugal. De gestopte Oranje-international wil samen met vijf collega's dat de crisisclub zijn contract verscheurt. Het is allemaal het gevolg van de laffe aanval van hooligans op spelers en de staf, waarbij Dost een hoofdwond opliep. Hoewel vooral voorzitter Bruno de Carvalho tegensputtert, staat Dost sterk in zijn wens om zijn lopende verbintenis in de prullenbak te gooien. Dost is nog op vakantie, maar volgt daarna spoedig meer duidelijkheid. Wat gaat er met hem gebeuren bij Sporting, en wat wordt zijn eventuele nieuwe bestemming? De namen van Sevilla, Everton, en Newcastle vielen al. Deze week werd Besiktas toegevoegd aan dat rijtje. Volgens BeIN Sports kan Dost in Turkije vier miljoen euro per jaar vangen. Financieel klinkt dat  aantrekkelijk, sportief ook?

{image[312461][left-half][]}Arsenal roert zich

Unai Emery zet Arsenal naar zijn hand. Na de komst van Stephan Lichtsteiner (34) zijn drie nieuwe spelers onderweg naar het Emirates Stadium. Sokratis Papastathopoulos (30) van Borussia Dortmund moet de volgende ervaren verdediger worden. Volgens The Telegraph ligt er een akkoord en betaalt Arsenal zo'n achttien miljoen euro voor de Griek. Waarschijnlijk zetten Arsenal en Dortmund pas volgende maand het licht op groen. Ook hebben de Londenaren een akkoord met Sampdoria over de transfer van middenvelder Lucas Torreira, zo schrijft onder meer The Guardian. De 22-jarige Uruguayaan, die vrijdag inviel in het WK-duel met Egypte, heeft een clausule in zijn contract. Maar The Gunners betalen vijf miljoen euro meer om Napoli af te troeven. Speler drie die zich in het shirt van Arsenal hijst, is volgens Engelse en Duitse media doelman Bern Leno van Bayer Leverkusen. Behoorlijk wat transferactiviteit dus, maar zijn dit ook de namen zijn die de supporters willen zien?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen