Van Marwijk kiest Jedinak, verrassing Pavard start bij Fransen

16 juni 2018, 11:20   Bijgewerkt: 16 juni 2018, 12:14

Bert van Marwijk zijn eerste WK-opstelling van Australië is bekend. Hij kiest onder meer voor de ervaring van Mile Jedinak, waar ook rekening werd gehouden met Massimo Luongo Feyenoord-doelman Brad Jones zit zoals verwacht op de bank. Mat Ryan is eerste keeper. Ook voormalig PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury start in de wedstrijd tegen Frankrijk.

Aan Sainsbury en zijn collega's de taak om zaterdagmiddag de Franse droomvoorhoede te beteugelen. Frankrijk begint met Ousmane Dembele, Kylian Mbappé en Antoine Griezmann. Maar meest opvallende naam is die van Benjamin Pavard. De rechtsback was al de verrassing in de Franse WK-selectie. Omdat Djibril Sidibé niet helemaal okselfris is, krijgt de rechtsback van VfB Stuttgart de voorkeur in Kazan.

Het eerste duel van Groep C begint om 12.00 uur, om 18.00 spelen Peru en Denemarken tegen elkaar.

Frankrijk: Hugo Lloris; Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernández; Corentin Tolisso, N'Golo Kanté, Paul Pogba; Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé

Australië: Mathew Ryan; Josh Risdon, Trent Sainsbury, Mark Milligan, Aziz Behich; Mathew Leckie, Mile Jedinak, Tom Rogic, Aaron Mooy, Robbie Kruse; Andrew Nabbout.

Lees ook: Verbeek over Australië: "Het wordt een flinke uitdaging voor Bert"

Lees ook: Martel heeft geen hoge verwachtingen van Frankrijk op WK

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen