Cocu lijkt dan toch voor Fenerbahçe te gaan kiezen

Cocu lijkt dan toch voor Fenerbahçe te gaan kiezen

16 juni 2018 – Wat eerst niet meer dan een Turks gerucht leek, wordt steeds hardnekkiger: Phillip Cocu is hard op weg naar Fenerbahçe, de club die sinds 1 juli 2013 vijf trainers versleet. Niemand hield er rekening mee dat Cocu PSV voor een club als Fenerbahçe zou verlaten, maar volgens De Telegraaf heeft de succestrainer van de Eindhovenaren een principe-akkoord met de Turken.

Fenerbahçe meldde zich nog niet bij PSV zelf, aldus het Eindhovens Dagblad. Cocu heeft in het Philips Stadion nog een contract voor een jaar. Een vertrek van de coach is hoe dan ook lastig tegen te houden. Hoewel iedereen verrast is, volgens het Algemeen Dagblad ook mensen binnen zijn staf, is PSV volledig voorbereid op een vertrek van Cocu.

Nederlandse media wijzen Mark van Bommel aan als opvolger. Het afgelopen seizoen trainde hij PSV Onder 19, en is hij assistent van zijn schoonvader Bert van Marwijk bij de nationale ploeg van Australië, waarvoor vandaag (zaterdag) tegen Frankrijk het WK begint. Van Marwijk krijgt mogelijk een rol in de nieuwe technische staf van PSV.

gerelateerd