Martel heeft geen hoge verwachtingen van Frankrijk op WK

18 juni 2018, 09:53

Geen bondscoach heeft in aanloop naar het WK zoveel harde noten moeten kraken als Didier Deschamps. Het Franse L'Equipe maakte er zelfs een spelletje van: stel uit een lijst van 71 potentiële WK-gangers een 23-koppige selectie samen. Een welhaast onmogelijke opgave, beseft ook oud-aanvaller Didier Martel. De 46-jarige Fransman denkt dat het voor Deschamps een hels karwei is om van het sterrenensemble een collectief te smeden dat kan meestrijden om de WK-titel.

Geen Alexandre Lacazette, geen Karim Benzema, geen Kingsley Coman, geen Anthony Martial en geen Adrien Rabot. Deschamps heeft noodgedwongen veel topspelers thuis moeten laten. "Dat is het lot van de bondscoach, hij moet soms moeilijke keuzes maken. Vooral in de voorste linie heeft Frankrijk veel topspelers. Of ik het anders had gedaan? Ik had denk ik in plaats van Ousmane Dembélé Martial naar Rusland meegenomen", vertelt de FC Utrecht-scout aan FCUpdate.nl.

De Franse selectie loopt over van de kwaliteit, zoveel is wel duidelijk. "Maar tegen de Verenigde Staten (1-1, red.) werd duidelijk dat Frankrijk als team niet goed functioneert", spreekt Martel zijn twijfels over de Franse WK-kansen uit. "Natuurlijk, er is genoeg individuele kwaliteit, maar het is nog geen collectief. In Frankrijk zijn veel mensen ervan overtuigd dat we het WK gaan winnen. Ik niet. Als we de halve finale bereiken, dan hebben we het al heel knap gedaan."

Pavard

Door zijn werk is geen Frans talent Martel onbekend. Zo kent de Utrecht-scout ook Benjamin Pavard, dé verrassing van de WK-selectie van Les Bleus. "Een jongen met heel veel potentie, die ook zomaar in de basis kan starten", voorspelt Martel. De oud-Vitessenaar krijgt waarschijnlijk gelijk: eerste rechtsback Djibril Sibidé kampt met knieklachten, waardoor Pavard in de eerste WK-wedstrijd tegen Australië waarschijnlijk een kans krijgt. De 22-jarige speler van VfB Stuttgart speelde alleen nog maar vriendschappelijke wedstrijden voor het Franse elftal.

Catastrofe

Met waarschijnlijk Pavard in de basis begint Frankrijk zaterdagmiddag tegen Australië aan het WK. Peru en Denemarken zijn de andere tegenstanders in Poule C. "Dat moet te doen zijn", zegt Martel over het overleven van de groepsfase. "Het WK leeft enorm in Frankrijk. Dat zie je overal. Op straat, in de media: overal is het nationale team het gesprek van de dag. Of de WK-koorts heerst? Absoluut."

Toekomst

De Franse selectie kent geen speler met een Eredivisie-verleden, maar het zou Martel niet verbazen als daar in de toekomst verandering in komt. "Het WK kwam te vroeg voor hem, maar ik weet dat de bondscoach gecharmeerd is van Sébastien Haller. Een oproep zat er nu niet in voor Sébastien, maar als hij in Duitsland nog een aantal stappen maakt, komt hij in beeld. De toekomstige nummer 9 van Frankrijk, het zou echt kunnen."

Geen Haller in Rusland, maar ook geen Oranje. "Dat doet mij ook pijn", aldus de Fransman, die zeven jaar in Nederland voetbalde. "Ik ben echt van het land gaan houden, dus ik ben ook teleurgesteld. Maar geen zorgen: het is tijdelijk, er is genoeg kwaliteit. Jullie komen terug."

Door: Vincent Houttuin

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen