WK voor Marokko hangt nu al aan zijden draadje na nederlaag

15 juni 2018, 19:13   Bijgewerkt: 15 juni 2018, 19:20

Een drama voor Marokko en invaller Aziz Bouhaddouz. Hij zorgde er met een eigen doelpunt in de laatste minuut van de blessuretijd voor dat Iran vrijdag met de zege aan de haal ging: 0-1. Op de dag van het Suikerfeest was vooral na rust de tank leeg bij beide landen. Waar de eerste helft nog het aanzien waard was en de keepers het druk hadden, stond de tweede helft in Sint-Petersburg bol van de blessures en overtredingen. Dat zorgde voor veel extra tijd, waarin Bouhaddouz zijn land in rouw dompelde.

Met Spanje en Portugal in de groep was dit duel voor beide ploegen al een finale. De winnaar zou mogelijk kunnen meestrijden om het overleven van de groep, de verliezer kan al bijna worden afgeschreven. Marokko streed voor de drie punten met Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi in de basis, aan de kant van Iran was het AZ'er Alireza Jahanbakhsh die als smaakmaker uit de Eredivisie mocht starten.

Toen de Marokkaanse tornado was gaan liggen, kreeg Iran wat meer vat op het spel en kwam ook Jahanbakhsh wat meer in beeld. Betrokken bij de grootse kans van de wedstrijd was hij ook. Na balverlies aan Marokkaanse kant counterde Iran en werd Sardar Azmoun vrijg ezet voor keeper Munir El Kajoui. De Iraanse doelman redde met zijn voet en sloeg vervolgens de rebound van Jahanbakhsh voor het doel weg.

Dat kwam het tempo niet ten goede, de wedstrijd sjokte door richting het einde. Een 0-0 leek aanstaande, mede omdat doelman Alireza Beiranvand een heerlijke pegel van Ziyech nog uit de hoek bokste. Toch kwam er nog een goal. Alle blessures en overtredingen leverden zes minuten extra tijd op en door een klein opstootje halverwege zelfs acht. In de zesde minuut van deze extra tijd ging het mis voor Marokko: Bouhaddouz kopte een vrije trap achter zijn doelman. Een minuut later floot Çakir af, wat zorgde voor gejuich bij Iran en tranen bij Marokko.

Opstellingen en beoordelingen:*

Marokko: Munir El Kajoui 7, Nordin Amrabat 6.5 (76. Sofyan Amrabat -), Romain Saïss 6, Mehdi Benatia 6, Achraf Hakimi 5, Amine Harit 5 (82. Manuel da Costa -), Karim El Ahmadi 6, Hakim Ziyech 6, Mbark Boussoufa 5, Younes Belhanda 5.5, Ayoub El Kaabi 5 (77. Aziz Bouhaddouz -).

Iran: Ali Beiranvand 7.5, Eshan Hajsafi 5.5, Roozbeh Cheshmi 6, Omid Ebrahimi 6 (79. Pejman Montazeri -), Ramin Rezaeian 6, Morteza Pouraliganji 5, Masoud Shojaei 6 (68. Mehdi Tahemi 5.5), Karim Ansarifard 5, Vahid Amiri 6, Sardar Azmoun 5, Alireza Jahanbakhsh 5.5 (85. Saman Ghoddos -).

Man of the match: Ali Beiranvand

Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.