Van Marwijk gelooft in kansen tegen ijzersterk Frankrijk

15 juni 2018, 17:52

Voor Australië begint het WK zaterdag met een loodzware wedstrijd tegen Frankrijk, dat een van de kandidaten is voor de eindzege in Rusland. Bondscoach Bert van Marwijk beseft dat het kastig gaat worden voor Australië, maar sluit een stunt niet uit.

Van Marwijk is blij dat het WK morgen echt gaat beginnen. "Het zware werk zit erop", zegt de bondscoach volgens Voetbal International. "We hebben de afgelopen weken de dingen kunnen doen die we wilden doen, getraind zoals we wilden trainen. Nu is het relaxt toeleven naar morgen We zullen gedisciplineerd moeten spelen en niet tien, twintig of dertig minuten, maar de hele wedstrijd, inclusief blessuretijd."

Van Marwijk heeft er veel aan gedaan om zijn spelers vertrouwen te geven. "Daarbij moeten we ook durven geloven in een resultaat en er dan ook nog een beetje geluk bij hebben. Ik heb de spelers verteld dat als zij zichzelf durven zijn morgen, er altijd een kans is. Frankrijk wint negen van de tien keer van Australië. Wij hebben er hard aan gewerkt er vijf, zes van de tien keer van te maken, zodat we zelf vier, vijf keer meer kans maken op een resultaat. Maar het is niet makkelijk, jezelf op een WK tegen team zoals Frankrijk, maar we hebben er veel over gepraat en mijn vertrouwen in mijn spelers is groot."

De wedstrijd tussen Australië en Frankrijk begint zaterdag op een vroeg tijdstip. Er wordt om 12.00 uur afgetrapt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen