Giménez helpt ploeterend Uruguay en matige Suárez aan de zege

15 juni 2018, 15:59   Bijgewerkt: 15 juni 2018, 16:06

Uruguay is het WK begonnen met een benauwde zege op Egypte, dat het zonder vedette Mohamed Salah moest stellen. De tweevoudig WK-winnaar wist zijn favorietenrol lange tijd niet waar te maken, maar kon het solide Egypte na de reguliere speeltijd alsnog op de knieën dwingen: 1-0. De vedettes Luis Suárez en Edinson Cavani waren weinig gelukkig in de afwerking, maar José Maria Giménez sloeg in de extra tijd toe met een rake kopbal, nadat de soeverein fluitende Björn Kuipers een vrije trap had toegekend.

Voor beide ploegen begon het WK-avontuur in het verre Jekaterinenburg, in een niet lang volledig gevulde Ekaterinburg Arena. De eerste helft stond bovendien in het teken van de aanvallende onmacht. De jarige Salah was niet fit genoeg om te beginnen, maar werd wel het meest hartstochtelijk toegezongen door de Egyptische fans. Bij Uruguay kwamen Cavani en Suárez voor rust nauwelijks in het stuk voor en op de momenten dat ze dat wél waren, was de afronding matig.

Direct na rust was Suárez, op aangeven van Cavani, opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar de grote ster schoot tegen de knie van de prima uitgekomen Mohamed El-Shenawy aan. Het bleek echter niet de voorbode voor een opwindende tweede helft: Egypte bleef gedisciplineerd verdedigen en Uruguay wist nauwelijks een opening in de rood-zwarte muur te vinden.

In de absolute slotfase drukte Uruguay echter alsnog door. Cavani raakte de paal met een snoeiharde vrije trap, maar Giménez groeide met een rake kopbal uit tot de held van zijn land. Bij uit blijven van een hoofdrol voor Salah, Suárez en Cavani was hij het die zijn land de overwinning schonk. Uruguay komt nu in punten gelijk met Rusland, dat donderdag de openingswedstrijd van Saudi-Arabië won. Egypte neemt het dinsdag op tegen het gastland, Uruguay speelt een dag later tegen Saudi-Arabië. Iedereen in Egypte hoopt dat Salah dán wel minuten kan maken en de hoofdrol grijpen. 

Opstellingen en beoordelingen*   

Egypte: Mohamed El-Shenawy 7.5; Ahmed Fathi 7.5, Ali Gabr 6.5, Ahmed Hegazy 6, Mohamed Abdelshafy 6.5; Amr Warda 5.5 (82. Ramadan Sobhi -), Mohamed Elneny 6.5, Abdalla Said 5, Tarek Hamed 6 (50. Samy Morsy 5.5), Trezeguet 5; Marwan Mohsen 4.5 (63. Kahraba 5)

Uruguay: Fernando Muslera 6.5; Guillermo Varela 6, José Maria Giménez 6.5, Diego Godín 8, Martin Cáceres 5.5; Nahitan Nández 4.5 (59. César Sanchez 5.5), Rodrigo Betancur 7, Matías Vecino 5.5 (88. Lucas Torreira -), Giorgian De Arrascaeta 5.5 (59. Cristian Rodríguez 5); Edinson Cavani 5.5, Luis Suárez 4

Man of the match: Diego Godín

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

[photo,114601,left,]

[photo,114602,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen