Dost staat erg sterk als hij zijn contract bij Sporting wil ontbinden

15 juni 2018, 15:18   Bijgewerkt: 15 juni 2018, 23:47

Bas Dost heeft een heel sterke zaak als hij inderdaad zijn contract bij Sporting Portugal wil ontbinden. Volgens sportadvocaat Roberto Branco Martins zou de aanval van de supporters een uitstekende aanleiding zijn voor ontbinding, al zijn er nog meer redenen. "Als dit geen just cause is, wat dan wel?'', vraagt hij zich af.

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op de zaak van Dost. "Er is een onwerkbare situatie ontstaan", beargumenteert de advocaat. In totaal hebben al zes spelers hun ontslag ingediend: de grote vraag is of hun reden geldig is. En dat is moeilijk om te beoordelen, want er is geen enkele geschiedenis hierin en dus geen jurisprudentie."

Toch ziet Branco Martins genoeg redenen voor daadwerkelijke ontbinding. "De voorzitter heeft het internet gezocht om zijn toorn over de spelers uit te storten waardoor ze bij de supporters in een kwaad daglicht zijn gezet. De wijze waarop de president spelers heeft benaderd. Er zijn getuigenverklaringen dat hij helemaal los is gegaan tegen individuele spelers. Ze werden door de president geïntimideerd en voelden zich niet meer veilig. Rui Patricio had in de parkeergarage van het stadion ook al eens bezoek van supporters gehad."

Dus zou Dost zijn contract moeten kunnen inleveren, vindt hij. "Als je gaat kijken naar ondersteunend bewijs dan heeft hij zoveel berichten op sociale media gegooid en zoveel interviews gegeven waarin hij van links naar rechts gaat, dat hij heerlijke producties heeft gecreëerd voor advocaten.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen