PSV neemt linksback Angelino over van Manchester City

15 juni 2018, 13:02   Bijgewerkt: 18 juni 2018, 09:42

PSV heeft zich versterkt met verdediger Angelino. De linksback komt over van Manchester City en wordt op permanente basis aangetrokken. Hij is de opvolger van de naar Hoffenheim vertrokken Joshua Brenet. Naar verluidt kost hij de Eindhovenaren zo'n vijf miljoen euro. "Het voelt goed om in de kleedkamer van de kampioen te zitten", glimlacht de kersverse aanwinst.

Dat staat op de officiële kanalen van de Eindhovenaren. Met een verbintenis voor liefst vijf seizoenen, heeft PSV de zo gewilde optie binnen. The Citizens wilden hem graag verhuren, maar daar zag PSV geen heil in. "Ik wilde bij een topclub terecht komen en dat is gelukt. Het is mooi om onderdeel uit te maken van een succesvol team", laat de verdediger weten in een reactie op het clubkanaal van PSV.

Het afgelopen seizoen speelde Angelino, die eerder uitkwam voor Manchester City, Real Mallorca, Girona en New York City, op huurbasis voor NAC Breda. Met die ploeg maakte hij in de Eredivisie veel indruk, waarmee hij zichzelf in de belangstelling speelde van meerdere clubs. PSV was het meest overtuigend en hengelde de back dus binnen.

Naast Angelino wordt ook Denzel Dumfries op korte termijn verwacht in Eindhoven. Daarmee heeft de landskampioen niet alleen een opvolger gevonden voor Brenet, ook investeert in het zwakkere punt van de selectie het afgelopen seizoen. Met Brenet en Kennet Paal was het met name op links aan de magere kant voor trainer Phillip Cocu. Beide spelers vertrekken deze zomer, eerder kwam ook Nick Viergever al naar PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen